Через те, що Мартинюк з Каспруком проігнорували листи СБУ, чернівецькі садочки залишились без сиру

17.02.2020

СБУ попереджала мера та освітянина про недобросовісного підрядника ще 10 грудня, але вони проігнорували листи правоохоронців

Вже майже місяць в усі чернівецькі садочки не постачають кисломолочний сир. Його перестали привозити у дошкільні навчальні заклади саме в той день коли розпочався «масляний» скандал навколо Івано-Франківського виробника молочної продукції. Коли 27 січня Каспрук попросив перевірити «молочку» Франківського заводу, на експертизу потрапило лише масло, оскільки виробник з 22 січня перестав постачати сир у садочки.

12 лютого Управління освіти Чернівецької міськради таки розірвало договір на постачання сиру зі скандальним «Івано-Франківським міськмолокозаводом». Як повідомили в управлінні освіти, договір розірвали після того як у виробника вийшла з ладу лінія, яка виготовляє кисломолочний сир.

14 лютого оголосили новий тендер. Це означає, що принаймні на три місяці діти у чернівецьких садочках залишаться без кисломолочного сиру, адже аукціон на тендері відбудеться лише 21 квітня.

За словами заступниці начальника управління освіти Ніни Вітковської на цей період сир дітям замінять рибою та м’ясом.

«Зараз творогу не буде, відповідно до інструкції з організації харчування, якщо немає творогу, він заміняється іншими продуктами, рибою, м’ясом, це білкова продукція», – розповіла Ніна Вітковська.

Нагадаємо, що СБУ ще 10 грудня надсилало меру Каспруку та головному освітянину міста Сергію Мартинюку застереження про неякісну продукцію цього виробника, але з ним всеодно уклали договір на постачання у чернівецькі садочки масла, а 8 січня підписали договір і на постачання сиру.

23 січня у ЗМІ з’явилась інформація, що «Івано-Франківський міськмолокозавод» постачає у чернівецькі садочки неякісне масло. Лише 27 січня Каспрук публічно оголосив, що написав лист у Держпродспоживслужбу про перевірку молочних продуктів у дитячих садочках. Саму ж перевірку провели через тиждень, 30 січня. Після такої «раптової» перевірки, масло з нової партії виявилось якісним. А сир на момент перевірки постачати вже припинили.

Джерело: «Чернівецький промінь»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини