Мартинюк рятується від криміналу і розриває договір зі скандальним виробником, який постачав сир у дитячі садочки

12.02.2020

Після того як розгорівся скандал навколо Франківського постачальника молочних продуктів у чернівецькі садочки, Мартинюк розірвав договір на постачання сиру в чернівецькі садочки так і не перевіривши його якість.

Управління освіти Чернівецької міськради сьогодні розірвало договір з «Івано-Франківським міськмолокозаводом» на постачання кисломолочного сиру в чернівецькі садочки. Про це стало відомо «Чернівецькому променю» з власних джерел в управлінні освіти.

«Івано-Франківським міськмолокозавод» виграв тендер на постачання 53300 кілограмів кисломолочного сиру в усі чернівецькі садочки.

Постачальник мав отримати за це від управління освіти 3 млн 198 тис гривень. Не зважаючи на те, що СБУ надсилала меру Каспруку та головному освітянину міста Сергію Мартинюку застереження про неякісну продукцію цього виробника, з ним всеодно уклали договір на постачання в чернівецькі садочки масла, а 8 січня підписали договір і на постачання сиру.

23 січня у ЗМІ з’явилась інформація, що «Івано-Франківський міськмолокозавод» постачає у чернівецькі садочки неякісне масло. Зважаючи на резонанс за ними мали послідувати миттєві перевірки якості продуктів у садочках. Проте в Ратуші не поспішали, і лише 27 січня Каспрук публічно оголосив, що написав лист у Держпродспоживслужбу про перевірку молочних продуктів у дитячих садочках. Саму ж перевірку провели 30 січня. Звісно, після такої «раптової» перевірки, масло з нової партії виявилось якісним. Проте результатів експертизи по сиру Каспрук чомусь не оприлюднив, а на неодноразові запитання журналістів щодо його якості, він відмовчувався.

Виявляється, що на той момент сиру в чернівецьких садочках вже не було. Постачальник, за дивним збігом обставин, саме 23 січня перестав постачати кисломолочний сир. Не було поставок 27 і 29 січня. У зв’язку з цим чернівецьке управління освіти розірвало договір з Івано-Франківським постачальником. Хто зараз постачатиме кисломолочний сир у дитячі садочки наразі невідомо.

Цікаво також, що цей же постачальник виграв тендер на постачання кисломолочного сиру і в Івано-Франківські садочки, але договір з ним так і не підписали після інформації у ЗМІ про неякісну продукцію цього виробника. До речі освітяни Івано-Франківська закупили такий самий кисломолочний сир у півтора рази дешевше ніж управління освіти Чернівецької міськради. Різниця в ціні на партії в 53 тони становить понад 1 мільйон гривень, – пише «Чернівецький промінь».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини