Каспрук отримав зайві 66 тисяч гривень. Прокуратура проводить розслідування

10.02.2020

Міський голова приховав від суду, що отримував допомогу по безробіттю

Чернівецький міський голова Олексій Каспрук отримав в центрі зайнятості 66 тисяч гривень допомоги по безробіттю за 9 місяців, а згодом, згідно рішення суду, отримав фінансову компенсацію 264 тисячі гривень за цей же час, після поновлення на посаді мера. Таким чином мер отримав подвійну оплату. Через це правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею 367 Кримінального кодексу України (Службова недбалість). Про це повідомив журналіст Василь Забродський.

Раніше, Каспрук запевняв, що отримані в Центрі зайнятості кошти він повернув державі, і їх автоматично списали з нього коли він отримав коменсацію понад чверть мільйона за рішенням суду. Проте виявилось, що він отримав подвійну оплату, так званого, вимушеного прогулу. Зараз мер Каспрук вважає, що він не отримував зайвих грошей, тобто і повертати відповідно він нічого не буде.

«Я не вважаю, що я отримав лишні гроші, всі виплати відбулись згідно чинного законодавства», – заявив на брифінгу Каспрук.

На думку Василя Забродського Каспрук мав повідомити суд, що вже отримав гроші з центру зайнятості, тому він звернувся до правоохоронців.

30 січня правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Розслідування проводить прокуратура області.

Санкції статті 367 Кримінального кодексу України передбачають обмеження волі на строк до трьох років.

Джерело: «Чернівецький промінь»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини