Фальсифіковане масло у дитячих садочках: Прокуратура відкрила провадження за зловживання владою Мартинюком

25.01.2020

Головний освітянин Чернівців Сергій Мартинюк знав, що масло не відповідає вимогам договору, але підписав угоду на суму понад 3 мільйони гривень.

Договір про постачання 23 тон вершкового масла у чернівецькі садочки підписали наприкінці грудня. Про те, що завдяки улюбленому чиновнику Каспрука, чернівецьких дітей труять фальсифікованим маслом, ніхто б і не дізнався. Але журналісти 1+1 оприлюднили результати спецпроекту де досліджували вершкове масло.

Найгірша якість масла по Україні була у  Івано-Франківського міськмолокозаводу. І саме з ним керівник управління освіти Чернівецької міськради Сергій Мартинюк підписав договір на постачання масла в усі чернівецькі садочки впродовж 2020 року.

Головний освітянин навіть не приховував, що знав про низьку якість масла цього виробника, і зізнався журналістам, що перед підписанням договору брали проби масла і продукція не зовсім відповідала тим параметрам, які були зафіксовані в документації. Не зважаючи на це з молокозаводом уклали угоду на суму понад 3 мільйони гривень. І тепер залишається лише здогадуватись, що, або скільки, змогло переконати Мартинюка підписати угоду з недобросовісним виробником і тим самим погодитись з тим, що чернівецьких діточок будуть труїти фальсифікатом.

Зрештою з’ясовувати які мотиви керували Мартинюком під час підписання угоди буде вже прокуратура області в рамках відкритого кримінального провадження за зловживання владою.

У пресслужбі відомства повідомили, що  з метою з’ясування обставин забезпечення дошкільних навчальних закладів міста якісними продуктами харчування за бюджетні кошти, Чернівецькою місцевою прокуратурою 24 січня розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Нагадаємо, що згідно всеукраїнського опитування чернівецька освіта вже другий рік поспіль визнається найкорумпованішою в Україні. Тож депутати міської ради неодноразово вимагали від Олексія Каспрука звільнити головного освітянина Сергія Мартинюка через численні корупційні скандали, але міський голова завжди стає на захист свого підлеглого.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини