У Чернівецьких садочках дітей будуть годувати фальсифікованим маслом

23.01.2020

Головний освітянин Сергій Мартинюк, незважаючи на недоліки виявлені під час експертиз продукту, всеодно підписав договір на 3 мільйони з виробником низькоякісного масла.

Держпродспоживслужба провела дослідження якості вершкового масла і виявила, що деякі виробники значно порушують норми. Виявилось, що один з виробників, продукція якого, згідно з експертизою, наполовину складається з замінників, уклав контракт з управлінням освіти Чернівецької міської ради. До кінця 2020 року він постачатиме вершкове масло в усі чернівецькі садочки, – повідомляє ТСН.

Компанія «Івано-Франківський міськмолокозавод» виграла тендер і міське управління освіти уклало з нею договір. Згідно умов договору виробник постачатиме вершкове масло в усі 54 дитячі садочки Чернівців. За це від управління освіти компанія отримає понад три мільйони гривень. Масло мало містити згідно договору від 72% тваринного жиру, але натомість експертиза вияивла, що в продукті понад 50% нетваринних жирів.

З’ясувалось, що це не перший договір цього виробника з чернівецькими освітянами. Більше того його вже ловили на порушеннях, але управління освіти Чернівецької міськради всеодно уклало угоду з цим молокозаводом.

Очільник управління освіти Сергій Мартинюк в коментарі зазначив, що в кінці 2019 року брали проби масла цього виробника і продукція не зовсім відповідала тим параметрам, які були зафіксовані в документації. Не зважаючи на це з ним чомусь таки уклали договір.

Чому Сергій Мартинюк прийняв рішення підписати договір, не зважаючи на попередні порушення виробника та на невтішні результати експертизи, думаємо, питання риторичне. Тепер чернівецькі діти, через жадібність чиновника, змушені будуть харчуватись низькоякісним маслом, а хтось буде отримувати за це відкати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини