Каспрук стверджує, що не винен у схемі розкрадання міського бюджету, яке тривало 4 роки

23.01.2020

Днями співробітники СБУ викрили масштабну схему розкрадання підлеглими Каспрука бюджетних коштів на пільгових перевезеннях чернівчан. У схемі, за інформацією служби безпеки України, брали участь посадовці департаменту ЖКГ, соціального захисту населення, керівництва комунального підприємства «Інфоцентр», місцеві приватні перевізники та фірми, що спеціалізуються на наданні транспортних послуг.

Схема почала діяти у 2016-му році. Посадовці вносили до звітної документації показники, що вдвічі перевищували реальні перевезення пільговиків. Таким чином вони привласнили майже 5 мільйонів гривень бюджетних коштів.

Цікаво, що після кожного звернення перевізників з вимогою підняти тариф на проїзд, депутати міськради наголошували на тому, що необхідно вивчити реальний пасажиропотік, щоб розуміти скільки ж насправді пільговиків користується громадським транспортом. Але з боку Каспрука в цьому напрямку особливих рухів не було, його усе влаштовувало.

Олексій Каспрук вчора на брифінгу знову увімкнув режим безневинного мера, який ні за що у місті не відповідає і терміново почав шукати винних. І таки знайшов. Винним у схемі розкрадання бюджетних коштів, яка діє, наголошуємо, з 2016-го року, винен… Володимир Бешлей, який працює на посаді директора ЖКГ з кінця 2018-го року.

Міський голова, незважаючи на явні нестиковки у роках, дуже старанно «вішав усіх собак» на Бешлея. Мер навіть поспіхом «забув» про те, що у схемі діяв дружній йому керівник КП «Інфоцентр», який разом з Карімовою «пиляв» європейські гранти і після цього був призначений на посаду. Зрештою, Олексій Павлович заявив, що Бешлея він звільнить, а схему поламає. Проте на запитання журналістів, що заважало і чому Каспрук не поламав її в 2016, 2017, 2018 роках, коли Бешлея не було в Департаменті ЖКГ, міський голова не відповів.

Такий поспіх у призначенні винного і недолуга спроба перекласти провину за схему 2016-го року на Бешлея, може свідчити лише про одне, – Олексій Каспрук був безпосередньо причетний до цього. Саме тому потрібно терміново і якомога голосніше кричати на усіх брифінгах і телеканалах «тримайте вора», щоб слідство раптом не вийшло на самого мера.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи