Київський суд визнав претензії Каспрука до Чернівецької облради необґрунтованими

14.01.2020

Господарський суд міста Києва повністю відмовив міськраді у задоволенні позову.

Останнім часом міський голова Чернівців Олексій Каспрук вирішив, що конфліктів у рамках міськради йому замало, тож вирішив ще й посудитись з обласною радою. Причому риторика виступів Олексія Павловича з цього приводу на брифінгах і в ефірах телеканалів як завжди різка, з купою голослівних звинувачень про «дерибан», які звичайно ж нічим не підтверджені.

Цього разу у Каспрука вирішили, що земельна ділянка в півтора гектари на вулиці Текстильників 1, яку міськрада передала обласній раді ще в далекому 2009 році у постійне користування, має належати таки місту.

В не менш далекому 2014-му році облрада отримала цю земельну ділянку у власність, оскільки на ній розташований державний архів Чернівецької області. Але у 2019-му році у Каспрука вирішили, що облрада незаконно володіє ділянкою на Текстильників. А як аргумент, чому не звернулись до суду раніше, представник міськради заявив, що вони нібито не знали, що ділянка у праві власності Чернівецької облради. Звісно у суді такі аргументи не проходять, а самих слів Каспрука недостатньо.

Нещодавно Господарський суд міста Києва розглянув позов Чернівецької міськради до обласної ради та не знайшов жодних порушень з боку обласної ради. Суд визнав усі вимоги Чернівецької міськради по цій земельній ділянці необґрунтованими та повністю відмовив у задоволенні позову за усіма пунктами.

Голова облради Іван Мунтян переконаний, що у цьому питанні присутня політична складова і дехто просто хоче перенести конфлікт, який існує у місті, на обласну раду.

«Цю ділянку обласна рада отримала ще до того, як я став її головою. Не я оформлював на неї право власності, а міська рада передала її обласній.

Насправді у цьому питанні присутня політична складова. Дехто хоче перенести конфлікт, який існує у місті, на обласну раду.

Чернівецька міська рада звернулася до суду щодо нібито незаконного оформлення Чернівецькою обласною радою права власності на цю земельну ділянку. Київський суд виніс рішення, що Чернівецька обласна рада володіє цією земельною ділянкою законно. Жодних інших тлумачень тут бути не може. Тим більше не можна говорити про те, нібито обласна рада прийняла якесь рішення з порушенням.  Суд поставив крапку у цьому питанні. Хочете судитися далі? Будь ласка, виграємо і наступні суди», – зазначив Іван Мунтян.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини