Управління освіти Мартинюка, через недосконале знання законодавства, таки виплатить 1 мільйон гривень приватному підприємству

02.01.2020

Господарський суд Чернівецької області зобов’язав Управління освіти Чернівецької міськради виплатити на користь ПП «Мега-Крокус» 1,05 млн грн, як оплату за отримані послуги з організації харчування у школах міста, надані компанією за «усними домовленостями». Про це свідчить рішення суду від 20 грудня, – пишуть «Наші Гроші». Йдеться про надані ПП «Мега-Крокус» послуги з організації харчування в навчальних закладах міста у період з 3 вересня по 1 жовтня 2019 року вартістю 1,05 млн грн.

Тендер Управління освіти Чернівецької міськради відмінило і, за дивним збігом обставин, двічі спробувало віддати підряд підприємиці Любові Якімовій, яка, за інформацією нашого видання, наближена до керівництва освіти міста. Проте обидва рази ПП «Мега-Крокус» оскаржував такі дії замовника в антимонопольному комітеті. Тож в кінцевому рахунку підряд таки дістався «Мега-Крокусу» за результатами переговорної процедури закупівлі. А ось гроші за надані послуги з харчування в навчальних закладах приватне підприємство змушене було вимагати через суд, оскільки Сергій Мартинюк та його підлеглі недосконало знають законодавство.

У Мартинюка пояснювали несплату наданих послуг з організації харчування порушенням вимог Закону «Про публічні закупівлі», згідно якого всі договори, ціна яких перевищує 200 тис. грн, повинні укладатися з проведенням визначеної процедури, що в даному випадку не було здійснено. Однак, факт відсутності укладеного письмового договору про надання послуг сам по собі не може бути підставою для звільнення замовника від обов’язку оплати послуг у повному обсязі, якщо він фактично приймає такі послуги від виконавця без зауважень, – пояснили у суді.

Коментарі
  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи