Чернівецька освіта залишається найкорумпованішою в Україні

10.12.2019

Про це стало відомо з результатів п’ятого всеукраїнського муніципального опитування, яке провела соціологічна група «Рейтинг».

За результатами опитування чернівецька освіта визнана найкорумпованішою в Україні.

30% чернівчан давали хабар або подарунок в чернівецьких закладах освіти.

На другому місті за рівнем корупції освіта Одеси-29%, на третьому Харків-23%.

Найменше корупційних проявів зафіксовано у Хмельницькому-11%, Житомирі та Чернігові по 9%.

Нагадаємо згідно минулорічного опитування «Рейтингу», у лютому 2018-го року, освіта Чернівців також лідирувала в українському антирейтингу корупції.

Депутати міськради та чернівчани неодноразово звертались до міського голови Чернівців Олексія Каспрука з вимогою звільнити керівника управління освіти Сергія Мартинюка, але мер заявляв, що його все влаштовує.

Довідково: Щорічне опитування Соціологічної групи Рейтинг дає всесторонній аналіз ставлення громадян до органів місцевого самоврядування та надання комунальних послуг. Опитування проводили у 24 містах України (Київ та усі обласні центри; у Донецькій області – Маріуполь, у Луганській – Сєвєродонецьк). Людей опитували з 6 вересня по 10 жовтня на основі вибірки, яка включала 19200 респондентів.

Коментарі
  • Хоть в чем то первые. По зарплате последние, по комфортности тоже. Зато в позитиве касательно коррупции. И не способности гороно обеспечить учебниками.

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи