Удар по чернівецькому летовищу: Івано-Франківський аеропорт відкриває авіарейси у Бухарест та Варшаву

09.12.2019

Сусідні з Чернівцями аеропорти синхронно завдали двох потужних ударів по чернівецькому летовищу.

Якщо у Сучаві (80 км від Чернівців) вже є кілька рейсів лоукостерів у Мілан, Рим, Болонью, Мюнхен і Лондон та будується новий термінал, який дасть більше можливостей. То Івано-Франківськ запроваджує рейси в Бухарест та Варшаву, а також два внутрішньоукраїнські авіарейси.

І поки Каспрук регулярно розповідає байки із численних відряджень та відпусток про перспективи та прорив Чернівців, сусідні аеропорти, по суті, відправили у нокаут чернівецьке летовище на розвиток якого витратили понад 45 мільйонів гривень.

З 27 грудня аеропорт Івано-Франківська запускає новий рейс до Бухареста. Польоти будуть здійснюватися компанією “Windrose” по понеділках і п’ятницях, – повідомляє Центр транспортних досліджень.

Також з 27 грудня івано-франківське летовище запускає два сезонні рейси до Києва (Бориспіль) і у Дніпро. У літньому сезоні 2020 року компанія LOT планує відкрити рейс Івано-Франківськ-Варшава.

Аеропорт “Івано-Франківськ” з 2010 року перебуває в концесії у компанії “Скорзонера”.

Нагадаємо, в румунському аеропорту Сучави, що приблизно у 80 км від Чернівців, триває будівництво нового пасажирського терміналу. До середини травня 2020 року всі роботи мають бути завершені. Він зможе обслуговувати від 500 до 700 тисяч пасажирів щорічно, – пише «Чернівецький промінь».

Міжнародний аеропорт “Чернівці” за 10 місяців 2019 року прийняв і відправив 70 тисяч пасажирів. Наразі аеропорт обслуговує лише регулярний рейс на Київ, великі літаки компаній-лоукостерів летовище приймати не в змозі.

За останні 5 років влада витратила на ремонт злітної смуги 45 мільйонів гривень.

Коментарі
  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи