Чернівці посіли передостаннє місце у рейтингу найкомфортніших міст України

09.12.2019

У рейтингу найкомфортніших для життя міст в Україні Чернівці знову опинились на останніх сходинках. Цього разу наше місто посіло передостанню 23-тю сходинку із 24-ох обласних центрів України.

Міський голова Олексій Каспрук, виправдовуючи свою бездіяльність, і останні місця в рейтингу найкомфортніших міст України від журналу «Фокус»в попередні роки, полюбляв ставити їх під сумнів, мовляв це непрофесійний рейтинг.

Цього разу всеукраїнське муніципальне дослідження проводила Соціологічна група Рейтинг на замовлення Міжнародного республіканського інституту.

За оцінками респондентів у Чернівцях найгірші в Україні дороги, тротуари, транспортна інфраструктура, вуличне освітлення, опалення, паркування, водопостачання, каналізація та збір сміття.

Найкомфортнішим містом України цього року стала Вінниця, друге місце посів Луцьк, а третє сусідній Івано-Франківськ.

Гірші показники за Чернівці в Україні має лише Миколаїв.

Нагадаємо, що минулого року в рейтингу найкомфортніших міст України від журналу «Фокус» Чернівці посіли останнє місце, тоді передостаннім був Миколаїв.

За керування містом Віталія Михайлішина, у 2012-му році, Чернівці очолювали рейтинг найкомфортніших міст України.

Довідково: Щорічне опитування Соціологічної групи Рейтинг дає всесторонній аналіз ставлення громадян до органів місцевого самоврядування та надання комунальних послуг. Опитування проводили у 24 містах України (Київ та усі обласні центри; у Донецькій області – Маріуполь, у Луганській – Сєвєродонецьк). Людей опитували з 6 вересня по 10 жовтня на основі вибірки, яка включала 19200 респондентів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи