Остання закупівля вживаних тролейбусів показала, що це досить комфортні, зручні та тихі машини, – заступник начальника ЧТУ Віталій Якубів

06.12.2019

Сьогодні на балансі Чернівецького тролейбусного управління  знаходяться 99 пасажирських тролейбусів. Враховуючи пасажиропотік та місткість цих машин, то їх вистачає, розповів заступник начальника ЧТУ Віталій Якубів.

Проблема лише в тому, що в нас лише близько третини тролейбусів є низькопідлоговими. Відтак пасажири з інвалідністю відчувають все ж таки дискомфорт“,- каже Віталій Якубів.

Востаннє тролейбуси купували для ЧТУ навесні цього року, 4 нових вітчизняних і 10 вживаних з Європи. Всі вони є низькопідлоговими, пристосованими для людей з інвалідністю. Другий їхній плюс – всі ці тролейбуси мають автономний хід, тобто вони можуть рухатися з пасажирами навіть у випадку обриву, чи необхідності об’їхати, зазначає Віталій Якубів.

За його словами із наявних 99 тролейбусів, на ходу знаходяться 90. Поки що конкретних планів щодо чергової закупівлі тролейбусів немає, але нові машини потрібні, кажуть в ЧТУ, тому що щороку деякі машини підлягають списанню.

На мою думку, процес оновлення рухомого складу – неминучий, можливо потрібно закуповувати частину нових машин, а частину вживаних.  Як на мене, остання закупівля вживаних тролейбусів показала, що це досить комфортні, зручні, тихі машини, при тому, що вітчизняна машина подібного класу вартує не менше 11 мільйонів гривень“, – сказав Віталій Якубів у програмі Суть Речей на Радіо 10

Джерело: ІА «АСС» 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини