По вуха у кредитах. Чернівці заборгували мільярд гривень

02.12.2019

Кредит заради розвитку чи кредит заради кредиту?

На сьогодні Чернівці вже винні по кредитам більше мільярда гривень, а найближчим часом ця сума лише зростатиме. По-перше кредити у нас валютні, а по-друге це не останні кредити, які планували взяти.

Заявлені можливі кредити тільки по «Водоканалу» близько 60 мільйонів євро (це близько 2 мільярдів гривень). Але наразі «Чернівціводоканал» взяв кредит на 17 мільйонів євро. Ще Чернівці винні по проєкту термомодернізації НЕФКО 5 мільйонів євро, по «Чернівцітеплокомуненерго» 10 мільйонів євро. Про це в програмі «Чия правда?» на телеканалі «Чернівецький промінь» повідомив секретар Чернівецької міськради Василь Продан.

На думку секретаря міськради місто дуже вигідний позичальник грошей для банків та міжнародних інституцій, тому що у міста завжди будуть гроші, більше-менше, але вони завжди будуть. Натомість по кредитам і відсоткам віддавати доведеться велику частину бюджету міста, а отже  ми менше будемо робити доріг, тротуарів, освітлення, шкіл, садочків.

Василь Продан переконаний, що бездумно позичання коштів це безгосподарний підхід до керування містом Олексія Каспрука.

«Зичити кошти треба виключно в тих випадках коли ти чітко розумієш на що ти можеш їх витратити і яка з цього буде економічна вигода. А просто набирати тому що тобі кажуть бери кредит, це абсолютно неправильно і безтолково. Так роблять тільки «врємєнщікі», які розуміють, що сьогодні я міський голова, я побув 5 років, трохи поцарював, а після мене, нехай розбираються. Але це не є нормальний господарський підхід до таких справ», – зазначив він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини