Через невиконання рішення Уряду Каспруком правоохоронці відкрили кримінальне провадження

28.11.2019

Історія про те як Каспрук зірвав поставку для чернівецьких пенсіонерів 100 тисяч банок тушонки, яку мали роздати безкоштовно, отримала своє продовження. За справу взялись слідчі СБУ та Державного бюро розслідувань. Тож Каспрук, відчуваючи запах смаженого та можливої кримінальної відповідальності, знову почав вкидувати у чернівецькі ЗМІ інформацію про «аферу Гройсмана» та «тушонку Продана». Не згадує він лише про те, що слідчі ДБР та СБУ завітали до міськради саме по його душу, і саме через те, що він відмовився від цих продуктів.

Нагадаємо, що у січні 2019 року Держрезерв запропонував безкоштовно передати Чернівцям 100 тисяч банок тушкованої яловичини вищого сорту для малозабезпечених верств населення і міськрада прийняла пропозицію.

Згодом у Ратуші визначились, що отримати безкоштовні консерви зможуть понад 21 тисяча чернівчан. І 10 квітня Кабмін за підписом Гройсмана видав розпорядження про виділення вказаної продукції. Забрати тушонку потрібно було в Харківській області. Та коли вже готувались це зробити на посаді міського голови поновили Каспрука. Олексій Павлович звісно знав, що всі документи підписував Продан, тож, на його думку, секретар міськради міг здобути таким чином певні політичні дивіденди тож Каспрук став спускати цю справу на гальмах.

Термін придатності тушонки був ще до кінця травня, тож якщо б оперативно все організували, вже наприкінці квітня пенсіонери би отримали консерви. Та те з якою швидкістю у місті все робить Каспрук, навіть якщо б Чернівцям передали щойно виготовлену на заводі тушонку, поки б він все організовував, вийшов би термін придатності. Каспрук це також розумів, тож згодом взагалі відмовився від консервів, а лист про відмову написав вже після того як термін придатності тушонки сплив.

Звісно, людині з зарплатою 45 тисяч гривень на місяць не зрозуміти пенсіонера, якому щоб отримати пенсії на таку суму як мер, знадобиться 2,5 роки!

Тож після чергової бездіяльності Каспрука і невиконання ним розпорядження Кабінету міністрів, тушонка так і залишилась на складах держрезерву і як наслідок термін придатності сплив.

Тепер слідчі ДБР здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом службової недбалості керівництва та посадових осіб Держрезерву, що призвела до зберігання на складах прострочених продуктів. Посадовців звинувачують у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України).

Усі розуміють, що саме невиконання мером Чернівців рішення Кабміну призвело до того, що вказані продукти так і залишились на складах Держрезерву. Але в ДБР наразі не коментують в якості кого проходить по справі Каспрук, чи в якості свідка, чи в якості підозрюваного.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи