У школі №22 досі не завершили ремонтні роботи, які тривають вже півтора року (відео)

19.11.2019

У Чернівецькій ЗОШ №22 і досі триває ремонт, який проводиться у рамках європейського валютного кредиту NEFCO.

Місто взяло кредит ще в 2015-му році, але роботи у 22 школі розпочали лише у квітні 2018 року. Тау тому році не встигли завершити тож перенесли на 2019-ий. Підрядник запевняв, що встигне завершити до початку навчального року, але згодом відтермінував завершення робіт на 1 жовтня. Минуло ще півтора місяці, а ремонт ще далекий від завершальної стадії, хоча на порозі вже зима.

Здавалось підрядник мав би пришвидшити роботи, але на такому великому об’єкті восени постійно працює не більше двох людей. І хоча Каспрука попереджували давно, що це недобросовісний підрядник, і інформація про його судові процеси по аналогічних роботах в інших містах є у відкритому доступі, на це ніхто не зважав.

На думку депутата міськради Сергія Грекова, найбільшу відповідальність окрім підрядника, розпорядника коштів та міського голови несе і начальник управління освіти Сергій Мартинюк, який мав усе контролювати, а натомість відсторонено споглядає за тим, що відбувається у 22-ій школі.

«Він як людина, яка представляє інтереси освітян, він повинен був в першу чергу звертатись до розпорядника коштів, до міського голови, до депутатського корпусу, піднімати питання, що йде зрив навчального процесу. І ми про це говорили ще у кінці серпня і навіть звертались батьки до начальника управління освіти, що на території школи, напередодні початку навчального процесу, будівельний майданчик. Батьки переживали, що діти можуть піти на ці будівельні майданчики і  травмуватись», – зазначив Сергій Греков в програмі «Після новин» на телеканалі «Чернівецький промінь».

<

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини