Поки в Мінінфраструктури думають чи передавати аеропорт «Чернівці» в концесію, у Сучаві добудовують новий термінал

18.11.2019

У Сучавському аеропорту, що у 80 км від Чернівців, триває будівництво нового пасажирського терміналу. Ввести в експлуатацію новий об’єкт планують через 6 місяців.

Вже зараз керівництво Сучавського аеропорту веде переговори з 16 різними перевізниками відносно можливості запуску додаткових міжнародних і внутрішніх рейсів.

Новий термінал зможе обслуговувати від 500 до 700 тисяч пасажирів щорічно.

Станом на 15 листопада аеропорт Сучави обслужив 385 тисячі пасажирів, при цьому, з вказаного числа пасажирів 23 тисячі склали громадяни України.

Нині сучавський аеропорт обслуговує 13 внутрішніх і 17 міжнародних рейсів щотижня.

Міжнародний аеропорт “Чернівці” за 10 місяців 2019 року прийняв і відправив 70 тис. пасажирів. На думку директора летовища Бориса Морського, більше пасажирів чернівецький аеропорт наразі обслуговувати не в змозі, – повідомляє «Чернівецький промінь»

Тимчасом у Міністерстві інфраструктури ще вагаються, чи передавати аеропорт «Чернівці» в концесію. Наразі аеропорт обслуговує лише один регулярний рейс, а великі літаки компаній-лоукостерів летовище приймати не в змозі.

Не допоможе й обіцяний потяг на Сучаву, адже в “Укрзалізниці” поки не готова до запуску залізничного сполучення по маршруту Чернівці-Сучава з пересадкою на станції Вадул-Сірет. Керівництво залізниці обгрунтовує це відсутністю рухомого складу і посилається на відносно низький пасажиропотік у напрямку Румунії.

Коментарі
  • У свій час було здійснено оборудку між екс-депутатом Петром Гасюком та екс-мером Федоруком про передачу аеропорту місту. В темі ще був екс голова облради Шилепницький. Планувалось аеропрт знищити, а землі забрати підзабудову. Але щось пішло не так…
    До чернівецького аеропорту нема діла зверхникам…

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини