Через ігнорування владою міста проблем школи №4 обурені батьки вийшли на протест

12.11.2019

Каспрук та Мартинюк не чують вимог батьків, тож люди вийшли на вулиці через їх бездіяльність

У шкільній їдальні ЗОШ №4 не було ремонту 50 років. Сьогодні терпець у батьків увірвався. Обурені люди зав’язали очі чорними пов’язками та одягнули навушники, показуючи таким чином, що міська влада їх не бачить і не чує.

Протестувальники рухалися пішохідним переходом на зелене світло світлофорів вулицями Головною та Шевченка.

За словами учасників акції, ремонт у шкільній їдальні не робили 50 років, тож умови у яких харчуються діти та готують їжу просто жахливі.

«Щороку перед тим, як мають приймати школу, нам просто кажуть, грошей немає, підмалюйте, пофарбуйте за свій рахунок. Батьки не можуть постійно утримувати у належному стані цю школу. Це не мають робити батьки. Жахливі умови у їдальні, немає витяжок, плити, обладнання у поганому стані, це не припустимі умови для харчування дітей. Влада кожен рік нам обіцяє, але грошей, як завжди, для нас не вистачає», – розповідає Катерина Борсук, керівник ГО “Рідна школа”.

Цьогоріч батьки написали проект ремонту шкільної їдальні та подали його на бюджет участі, однак для перемоги їм не вистачило голосів. Нині у цій школі навчаються понад 600 дітей. Після акції на вулиці протестувальники перейшли в актову залу, де зустрілися з міськими чиновниками.

Батьки учнів стверджують, останні три роки міська влада їх просто ігнорувала.

«Ми не будемо терпіти скільки, наші діти заслуговують на те, щоб харчуватися у нормальних умовах. Ми не хочемо сучасних майданчиків, чи чогось надзвичайного, ми просимо захистити конституційні права своїх дітей на здоров’я і нормальне харчування, щоб їжа для них була приготована не в антисанітарних умовах, а в нормальних», – пояснює Оксана Ковальчук, мати учениці ЗОШ №4.

Антоніна Бабюк, секретарка виконкому Чернівецької міськради, запросила представників від батьків прийти на засідання виконавчого комітету, де пообіцяла підняти питання виділення грошей на ремонт шкільної їдальні.

Під час засідання члени виконкому проголосували за протокольне доручення фінансовому управлінню міськради визначити суму, яка необхідна на ремонт їдальні у ЗОШ №4 та знайти необхідні кошти.

Як розповів Іван Тивоняк, директор чернівецької ЗОШ №4, торік гроші були виділені лише на поточні ремонти у школі. Тож за 80 тисяч гривень, які отримав навчальний заклад, відремонтували шкільні туалети.

Сергій Мартинюк, начальник  міського управління освіти, повідомив, що відомство займається лише поточними ремонтами у навчальних закладах. А капітальний ремонт харчоблоку  потребує великих грошей.

«Щороку ми пишемо на департамент містобудівного комплексу та земельних відносин запити про те, що потрібно провести ті чи інші роботи у закладах освіти. І на 20-й рік знову писали. Якщо будуть виділені кошти на ремонт їдальні, я думаю, що за літній період елементарно зробити ремонт», – заявив Сергій Мартинюк.

Джерело: ІА АСС 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини