Іван Мунтян розповів про обшуки НАБУ та реальну вартість санаторію в Брусниці

08.11.2019

Голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян в програмі «Пряма відповідь» на телеканалі «Чернівці» прокоментував обшуки НАБУ в облраді, а також детально розповів про усі перипетії навколо санаторію в «Брусниці».

За його словами інформація яку шукали правоохоронці є у відкритому доступі, але вони мусили діяти за процедурою.

«Сьогодні будь-який громадянин України може звернутися до правоохоронних органів, і для того, щоб провести будь-яку перевірку, правоохоронці мають відкрити провадження.

У цьому випадку – аналогічна ситуація. Відповідна структура мала можливість взяти необхідну інформацію, щоб з’ясувати відповідні обставини. Ця інформація у відкритому доступі для будь-кого у відповідності до закону про публічну інформацію, який зобов’язує нас ці рішення виставляти на сайт» – розповів Іван Мунтян.

Голова облради розповів, що озвучені НАБУ цифри про 180 тисяч доларів за передачу в оренду санаторію «Брусниця» є насправді нісенітницею, адже цей санаторій навіть на аукціоні не вартує таких коштів, а значно кращі санаторні об’єкти, які ближчі до Чернівців, продавались з аукціону за 20 тисяч доларів або взагалі роками стоять на торгах та не цікавлять інвесторів.

«Сьогодні дуже просто оцінити будь-яке приміщення або майнові комплекси і з’ясувати їх вартість, чи є вона в тих розмірах і цифрах, які називаються. Тому озвучені цифри це несерйозно.

До прикладу дитячий санаторій Колос у селі Панка Сторожинецького району, ще ближче до Чернівців, у значно кращому місці та стані, був проданий на аукціоні за 20 тисяч доларів. Аналогічіні комплекси у нас багато років виставлені на торги, але покупець чомусь не знаходиться», – зазначив голова облради.

Загалом для санаторію в Брусниці вже багато років намагаються знайти інвестора і в 2013 році навіть передавали в оренду, щоправда вже через рік, фірма, яка його отримала в оренду, відмовилась від нього.

«У 2013 році облрада вже передавала цей санаторій в оренду юр.особі. Тоді фірма отримала його без конкурсу, прямим голосуванням і була зареєстрована в офшорних компаніях. Але нові власники провели ретельний аналіз і відмовилися від продовження угоди. Через рік облрада припинила угоду», – розповів Іван Мунтян.

Джерело: «Новини Буковини»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини