Місцеві чиновники блокують будівництво школи на Глибоччині, – Іван Мунтян

05.11.2019

Голова обласної ради Іван Мунтян спільно з в.о. директора Департаменту капітального будівництва та дорожнього господарства Чернівецької ОДА Олександром Пуршагою проінспектував хід реконструкції з добудовою корпусів загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів та дошкільного навчального закладу в с.Кам’янка Глибоцького району.

Наразі на об’єкті проводяться будівельні роботи. Придбано металеві ферми для влаштування покрівлі. Мурують стіни. На фінансування об’єкту передбачено 16 млн грн коштів Державного фонду регіонального розвитку, ще 4 млн грн виділяє місцевий бюджет.

«Школа для громади має надзвичайно важливе значення, адже вже зараз у ній навчаються 1140 учнів, а матеріально-технічного забезпечення вистачає всього на 700 юних кам’янчан. Вже наступної осені школа планує прийняти понад 120 першокласників.

Саме тому був глибоко обурений тим, що дізнався, як деякі місцеві чиновники фактично блокують будівництво закладу. Ситуація складається таким чином, що через настрій окремих посадовців можуть страждати цілі громади і, найнеприпустиміше, діти. Через небажання належним чином виконувати свої обов’язки, брати на себе відповідальність ставиться під зрив доля навчального процесу у найбільшій школі області. Очевидно, якщо чиновник не відповідає вимогам своєї посади, поверхнево ставиться до своєї роботи, то він і не здатен приймати належних рішень», – зазначив Іван Мунтян.

Генеральний підрядник запевнив, що попри незрозумілі дії чиновників, вдасться освоїти вчасно усі виділені кошти і вже наступного року заклад зможе приймати перших учнів. Хоча є побоювання, що завадити можуть погодні умови.

У свою чергу Іван Мунтян поспілкувався із педагогічним колективом, місцевими депутатами та очільниками села і закликав стукати у всі двері та не допускати халатності. Голова облради запевнив, що спільними зусиллями вдасться подбати про створення належних умов для виховання та навчання діток.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини