Для нормальної роботи ЧТУ потрібно щонайменше 150 тролейбусів, – Богдан Ковалюк

11.10.2019

Наразі ж місто обслуговує всього 60 машин

На сьогоднішній день у ЧТУ нараховується близько 100 тролейбусів з яких на лінії більш-менш регулярно виходить 60 машин. Такої кількості недостатньо, що забезпечити нормальну якість перевезень електротранспортом. А проблема полягає ще й у тому, що близько 30 тролейбусів найближчим часом доведеться списувати.

Для того, щоб змінити ситуацію та витіснити приватних перевізників з центру міста, у ЧТУ повинно бути не менше 150 тролейбусів.

Про це у програмі «Після новин» на телеканалі «Чернівецький промінь» повідомив депутат Чернівецької міської ради Богдан Ковалюк.

«Зараз у тролейбусному управлінні є близько ста одиниць транспорту. 5-7 треба списувати відповідно до фізичного стану. І ще десь машин 20-25 треба списувати відповідно до економічного і морального стану. Тобто, є старі ЛАЗи, які споживають постійно велику кількість електроенергії і вони вже не придатні до ремонту. У них вкладається більше грошей, більше часу, більше енергії, ніж вони дають ефекту. Краще їх списати, взяти нормальну машину та поставити водія, щоб він працював на нормальній машині.

Таким чином зараз ми маємо близько 65-70 нормальних машин. Ще 10 машин – це резервний фонд. Маємо 60 машин, які можуть постійно виходити на лінії. Це за умов нормального забезпечення водіями, слюсарями, ремонтною базою, запчастинами і так далі», – зазначив Богдан Ковалюк.

За словами депутата, лише збільшення кількості тролейбусів сприятиме розвитку електротранспорту у Чернівцях.

«ЧТУ для нормальної роботи потрібно близько 150-170 машин. Якщо ми не має цієї кількості машин, ми не можемо забезпечити нормальну кількість транспорту у центрі міста, ми не можемо запропонувати приватним перевізникам на дизельних двигунах інші маршрути, і це стримує розвиток електротранспорту в місті і стримує фінансовий розвиток самого ЧТУ», – підсумував Богдан Ковалюк.

Джерело: “Чернівецький промінь” 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини