Перинатальний центр у Чернівцях оснастять сучасним медичним обладнанням

10.10.2019

Сучасне медичне обладнання, яке допоможе врятувати більше дитячих життів, з’явиться в перинатальному центрі, але держава має профінансувати дану закупівлю.

Днями, під час робочого візиту до Чернівців міністра охорони здоров’я Зоряни Скалецької, голова облради Іван Мунтян домовився з нею про сприяння у цьому питанні з боку МОЗ. Але для цього Чернівецька обласна рада мала продублювати своє прохання щодо виділення коштів.

У зв’язку з тим, що на час впровадження проекту «Нове життя – нова якість охорони материнства і дитинства» (2013 р.) до проектно-кошторисної документації реконструкції Чернівецького обласного перинатального центру не був включений перелік обладнання, необхідного для оснащення відділення неонатальної реанімації, рентгенапарат для флюорографії та рентгенографії, меблі та вироби медичного призначення, для завершення реконструкції та введення в експлуатацію Чернівецького обласного перинатального центру у 2019 році потрібно додаткове фінансування в сумі 76 мільйонів гривень (58 млн на обладнання та 17,8 млн на завершення робіт).

Зважаючи на той факт, що наразі Чернівецька область є єдиним регіоном України, який не має такого закладу третинного рівня надання медичної допомоги вагітним, роділлям, породіллям та новонародженим, як перинатальний центр, депутати на сесії облради прийняли звернення до Прем’єр-міністра України Олексій Гончарука щодо виділення коштів з Державного бюджету України на завершення робіт з реконструкції центру.

Джерело: “Новини Буковини”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи