Нові тролейбуси вітчизняного виробництва не пристосовані до чернівецьких доріг та по півроку стоять на ремонті в депо

10.10.2019

Понад 7 мільйонів гривень довелось заплатити за новий тролейбус, який вже півроку простоює поламаний в депо Чернівецького тролейбусного управління.

Незважаючи на те, що депутати неодноразово попереджували Каспрука, що для нових тролейбусів потрібні нові дороги, а отже їх закупівля не зовсім виправдана, мер, за допомогою лояльних до нього ЗМІ, створював фейки про те, що депутати виступають проти закупівлі нових тролейбусів.

Не зважаючи на тиск, депутатам все ж вдалось відмовитись від кредиту на закупівлю 40 нових тролейбусів, на якому наполягав Каспрук. Але виділили кошти на закупівлю восьми нових тролейбусів вітчизняного виробництва, як наполягав міський голова.

Зрештою, більшість цих тролейбусів зараз часто простоюють на ремонті в ЧТУ, а один тролейбус нерухомий вже більше півроку.

Причиною цього, на думку фахівців, є те, що ці тролейбуси не пристосовані до наших доріг, зокрема бруківки.

«Проблема в тому, що він не пристосований для наших важких умов руху, до бруківки, де є вібрація, де є ями, він просто не витримує фізично цих навантажень», – зазначає заступник начальника з технічного розвитку ЧТУ Віталій Якубів.

Зрештою коли тролейбус повернеться на лінії в ЧТУ прогнозувати не беруться.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини