Рятуючи Мартинюка від відповідальності, Каспрук вдається до зриву сесії грубо порушуючи регламент

03.10.2019

Депутати проголосували за те щоб начальник управління освіти, який формує мережу закладів освіти, відповідав за свої дії одноосібно. Раніше за нього чомусь мав відповідати виконком, який жодного стосунку до формування мережі не мав. Але Олексій Каспрук, захищаючи свого товариша, заветував це рішення.

Під час голосування по подоланню вето «За» проголосувало 28 депутатів. Проте, Михайло Яринич заявив, що в нього не спрацювала кнопка, і попросив повторно поставити дане питання на голосування.

«Олексій Павлович, організована вами система «Рада» працює некоректно, ми витратили на цю систему більше мільйона гривень з міському бюджету. Кнопка не спрацювала, тому прошу поставити повторно на голосування», – заявив Яринич.

Але міський голова проігнорував прохання депутата.

«Раз проголосували, доста. Ставити повторно я не буду», – заявив Каспрук

Незважаючи на зауваження депутатів, що він грубо порушує регламент, і коли йому потрібно він і 20 разів ставить на голосування, а тут принципово став відмовлятись рятуючи Мартинюка від відповідальності, Каспрук вирішив заблокувати роботу сесію і відмовився ставити питання повторно на голосування. Але згодом попросив комп’ютерний відділ перевірити роботи системи «Рада» і оголосив перерву на 30 хвилин.

Секретар міськради Василь Продан обурився такою поведінкою міського голови

«Він згідний блокувати роботи міської ради, роботу сесії, тільки би зняти відповідальність з пана Мартинюка.

Мартинюк формує мережу закладів освіти, а Каспрук хоче щоб його рішення освячувалось рішенням виконкому.

Він формує як хоче, ми витрачаємо через це на 30-50-70 мільйонів гривень більше і ніхто за це не несе відповідальність», – заявив Василь Продан.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини