«Батьківщина» зареєструвала законопроєкти, які дозволять провести референдум і захистити землю від розпродажу

30.09.2019

«Батьківщина» зареєструвала в парламенті два законопроєкти, перший з яких регламентує проведення всенародних референдумів, а другий передбачає, що доля української землі має вирішуватися виключно шляхом референдуму.

Так, проєкт закону про всеукраїнський референдум (№2182) забезпечить реалізацію гарантованого конституційного права громадян України на участь в управлінні державними справами безпосередньо через всеукраїнський референдум.

«Референдум є одним з найважливіших інститутів прямої демократії і являє собою безпосереднє волевиявлення громадян з найважливіших питань. На сьогодні стоять виклики подальшого розвитку та безпеки України як суверенної і незалежної, демократичної, соціальної, правової держави, які неможливо вирішувати без врахування думки Українського народу – єдиного джерела влади», – йдеться у пояснювальній записці до документа.

Другий законопроєкт – про внесення змін до Земельного кодексу України щодо набуття, відчуження та розпорядження землями сільськогосподарського призначення (№2183) – забороняє розпродаж земель сільськогосподарського за спиною народу.

«Відповідно до Конституції України, земля є об’єктом права власності Українського народу, проте Український народ, як суб’єкт такого права власності, не має змоги розпоряджатись таким об’єктом права власності. Таке питання має бути винесене на всеукраїнський референдум», – йдеться у пояснювальній записці.

Нагадаємо, Юлія Тимошенко звернулася від імені партії і фракції «Батьківщина» до президента з вимогою провести референдум з питання продажу землі, перш ніж виносити закон про ринок землі на голосування Верховної Ради. Юлія Тимошенко повідомила, що на виконання цих вимог

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини