Опалювальний сезон у трьох дитячих садочках Чернівців під загрозою зриву

23.09.2019

Сьогодні стало відомо, що у трьох дитячих садочках Чернівців опинився під загрозою початок опалювального сезону. Це був змушений визнати на брифінгу мер Олексій Каспрук.

Роботи з тепломодернізації ДНЗ №10, 18, 20 мали проводитися за європейській валютний кредит, який у 2015 році продавив Каспрук.

Та замість того, щоб взяти на себе провину за провал ремонтних робіт і початку опалювального сезону у згаданих дошкільних закладах, Каспрук почав шукати крайніх.

«Хотів би окреслити проблемне рішення над яким працювали у п’ятницю і сьогодні. Це наш, улюблений в лапках, підрядник: Поліська логістична компанія, яка виграла тендер і виконує роботи в 22 школі і в трьох садочках: 10, 18, 20. На сьогоднішній день ці садочки не готові до опалювального сезону. У нас була нарада велика і були представники НЕФКО. В п’ятницю ми спілкувалися з підрядниками. З усіма, в тому числі і з цим. Якщо по інших підрядниках ми чітко розуміємо, що в терміни вони вкладуться, то тут є великі проблеми. Директор Департаменту ДМБК Микола Собко та куратор проєкту Володимир Середюк отримали доручення – якщо підрядник не приступає до роботи по цих садочках, думаю що завтра ми почнемо процедуру розірвання договору», – пригрозив Каспрук.

Цікаво, що у списку потенційних винних у зриві початку опалювального сезону у трьох чернівецьких дитсадках, Каспрук не згадав начальника міського управління освіти Сергія Мартинюка. Якраз він би першим й мав би слідкувати, щоб дитячі садочки були готові до зими.

Натомість, головний освітянин міста, як і Каспрук був змушений розводити руками.

«Дійсно найскладніша ситуація у садочку №18 по вулиці Сторожинецькій. Там більше місяця взагалі ніхто з підрядної організації не з’являвся і роботи були призупинені. На даний момент досить таки складно спрогнозувати, але ситуація там досить близька до критичної. В аналогічній ситуації 20-ий садочок на Руській і 10-ий садочок на Бульварі. У всіх трьох працює генеральним підрядником Поліська логістична кампанія. Така вже добре відома всім чернівчанам по ситуації, яку ми мали у 22-ій школі. Якщо ситуацію у 22-ій школі, скажімо так, було виправлено вчасно і навчальний процес розпочався без запізнення, то тут опалювальний сезон викликає занепокоєння», – зазначив Мартинюк.

Джерело: promin.cv.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи