Секретар виконкому Антоніна Бабюк переконана, що колишнє приміщення Нацбанку необхідно передати громаді міста

21.09.2019

Наприкінці червня цього року Кабмін передав будівлю колишнього Нацбанку у центрі Чернівців Пенсійному фонду.

Цьому передували неодноразові спроби колишніх нардепів від «Народного фронту» Миколи Федорука та Максима Бурбака проштовхнути рішення про передачу цього приміщення «Ощадбанку», яким керує їх однопартієць Андрій Пишний.

Натомість, секретар виконкому Чернівецької міської ради Антоніна Бабюк переконана, що це приміщення, як і в більшості інших міст України, повинно бути передано територіальній громаді та забезпечувати надходження до місцевого бюджету. Про це вона розповіла в ефірі програми «Чия правда?» на телеканалі «Чернівецький промінь».

«На сьогоднішній день у нас є приміщення Нацбанку, яке в інших містах України віддали в комунальну власність. Але чомусь державники у Києві порахували, що в інших містах це потрібно робити, а в Чернівцях непотрібно», – зазначила Антоніна Бабюк.

Водночас, вона нагадала, що колишня будівля Нацбанку є пам’яткою архітектури та висловила побоювання, що Пенсійний фонд може їй зашкодити.

«Приміщення Нацбанку є дуже гарним приміщенням. Це є памятка архітектури місцевого значення. Свого часу Національний банк вклав у приміщення фантастичну суму державних коштів. Там вітрини, декор, люстри,там надзвичайно гарні вітражі.

Але чомусь відділ охорони культурної спадщини не вважає це автентикою. Тобто, вони прописали дуже пом’якшувальні умови в охоронний договір з Пенсійним фондом.

Тому, там можуть порозтягувати і ті вітражі, і ті вітрини, і ті люстри», – додала секретар виконкому.

Антоніна Бабюк переконана, що це приміщення має належати громаді міста та наповнювати міський бюджет.

«Я сподіваюся, що колись нам таки передадуть це приміщення у комунальну власність.

Я вважаю, що такі приміщення, як приміщення національного банку, непотрібно  продавати. Його потрібно здавати в оренду і отримувати кошти в бюджет міста», – підсумувала Антоніна Бабюк.

Джерело: promin.cv.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини