ДМБК заблокували рахунки по ремонту басейну 27 школи

20.09.2019

Про це в ефірі програми «Чия правда?» на телеканалі «Чернівецький промінь» розповіла секретар виконавчого комітету Антоніна Бабюк.

Це стало проявом безгосподарності Департаменту містобудівного комплексу, який очолює Микола Собко. ДМБК постійно видає максимально можливі аванси фірмам, які виграли тендери, через, що згодом виникають проблеми з недобросовісними підрядниками.

«Закон дозволяє давати до 30% авансу, але він не зобов’язує, а дозволяє, і не усі 30, а 5-10-15. ДМБК наше щедре, воно дає 30%.

Зараз у ДМБК заблоковані казначейством рахунки по ремонту басейну у 27 школі. Тому що дали аванс підряднику, а підрядник не здав акти виконаних робіт по цьому авансу, і казначейство заблокувало по трьох об’єктах ДМБК рахунки», – розповіла Антоніна Бабюк
Подібна практика, коли дають максимальний аванс, на думку секретаря виконкому, хибна. Адже це дозволяє зайти на тендер підрядникам без власних коштів, і працювати тільки після авансу. Натомість потрібно платити вже за якісно виконані роботи.

«Саме тому до нас на підряд заходять фірми та підприємства, які не мають власних коштів. Вони розраховують на кошти з нашого бюджету. Тобто вони виграють тендер, просять аванс, і на той аванс виконують роботи.

Потрібно прописати в умовах тендерної документації, що аванс не буде виданий. І тоді можливо до нас прийде на тендер фірма, яка має власні кошти і може виконати за них роботу. А потім ми за виконані роботи розрахуємося», – зазначила Антоніна Бабюк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини