Під час ремонту Героїв Майдану застосували сучасні технології. Дорогу вкрили щебенево-мастичним асфальтобетоном

23.08.2019

Замість асфальту – щебенево-мастичний асфальтобетон.

Ремонт вулиці Героїв Майдану в Чернівцях практично завершений. Останнім «штрихом» було нанесення пластикової розмітки та благоустрій тротуарів. Щоправда, водії дивуються: верхній шар дорожнього покриття виглядає незавершеним.

Насправді ж, як пояснили у Департаменті ЖКГ, вперше в Чернівцях дорогу вкрили не асфальтом, а більш надійною сучасною сумішшю – щебенево-мастичним асфальтобетоном.

«На наших дорогах збільшується кількість автомобілів, що в свою чергу збільшує навантаження на дорожнє покриття. Тому, коли ремонтували вулицю Героїв Майдану, хотіли знайти методи по збереженню міцності і рівності дорожнього покриття, збільшення терміну його служби, – розповідає директор Департаменту ЖКГ Володимир Бешлей. – На сьогодні однією з таких технологій може бути використання у верхньому шарі покриття дороги щебенево-мастичного асфальтобетону, використання якого згідно з різними даними збільшує термін служби покриття до 20 років. Саме такий шар був встелений на Героїв Майдану. Досі такий матеріал у Чернівцях ще не використовували. Тому візуально він відрізняється від звичного асфальту».

Наразі ще тривають ремонтні роботи на кільці проспекту Незалежності – Героїв Майдану.

Фото: Максима Козменка, ІА АСС

Джерело: ІА АСС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини