Щоб набрати кредити, багато розуму не треба. Потрібно розуміти як ви будете віддавати ці кошти, – Василь Продан

12.08.2019

У грудні 2015-го року, на першій сесії цієї каденції, від депутатів вимагали терміново прийняти проект по кредиту НЕФКО, мовляв якщо ви сьогодні не приймите цей проект ми не зможемо його реалізувати, а якщо проголосуєте то в 2016 році ми термомодернізуємо майже всі приміщення освіти, а це 36 об’єктів.
Пройшло 4 роки, за невикористання кредиту заплатили понад 3 мільйони гривень, а ще понад 800 тисяч у якості відсотків. До того ж на сьогодні роботи розпочались лише на 13 об’єктах з 36, але навіть по цих 13-ти об’єктах є питання.
На думку секретаря міськради Василя Продана до таких сумних наслідків з кредитом НЕФКО призвела відсутність фахівців у команді Каспрука.
«Перед тим як ти щось робиш, подумай, чи вмієш ти це робити, чи є в тебе фахівці в тебе для реалізації проекту. А завершується все тим, що ми платимо мільйони гривень за те, що ми не можемо реалізувати цей проект.
Щоб набрати кредити, багато розуму не треба. Треба розуміти як ви будете віддавати ці кошти. А віддавати будемо грошима із бюджету наступних періодів. Набрали собі зобов’язань на 13 років вперед», – зазначив Василь Продан
Окрім штрафних санкцій за невиємку кредиту і відсотків, зволікання з реалізацією проекту призвело до того, що за ці роки вартість кожного об’єкту зросла майже вдівічі, і якщо планувався один об’єм робіт, то тепер за ці самі кошти виконується вдвічі менше.
На сьогодні місто загалом має сотні мільйонів гривень зобов’язань, які доведеться віддавати щонайменше 13 років.
«До Каспрука у міста не було жодної гривні фінансових зобов’язань. А на сьогодні ми маємо сотні мільйонів гривень зобов’язань. Місто вже винно нашим європейським партнерам, банку реконструкції і розвитку. Але можливо при цьому життя в місті змінилось і стало краще? Можливо дороги краще? Школи краще? Нічого краще не стало окрім того, що у нас сотні мільйонів гривень зобов’язань. Це значить, що в наступні роки, замість того щоб витрачати кошти на місто ми будемо розраховуватись з цими кредитами, з відсотками, у євро та доларах», – наголосив секретар міськради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини