По кредиту НЕФКО з бюджету міста вже заплатили 4 мільйони гривень відсотків та штрафів за невикористання коштів

08.08.2019

Через неефективну роботу з кредитом НЕФКО чернівчани змушені з власної кишені оплачувати безгосподарність Каспрука.

Минуло більше 3,5 років з того часу як Олексій Каспрук протягнув на сесії міськради рішення про отримання валютного кредиту НЕФКО на заходи з енергоефективності у закладах бюджетної сфери. Але через безгосподарність міського голови, довгий час цим кредитом не користувались, що призвело до мільйонних штрафних санкцій.

Нагадаємо в грудні 2015-го рішення про цей кредит Каспрук протягував створюючи за допомогою лояльних ЗМІ та кишенькових активістів тиск на депутатів. Зрештою, незважаючи на те, що депутати зазначали, що місту це невигідно, рішення все ж під тиском прийняли. Олексій Каспрук заявив, що в 2016-му ми наші школи не впізнаємо. Проте роботи не розпочались ні в 2016-му, ні наступного року. Млявий рух розпочався лише у другій половині 2018-го, але сьогодні цей проект і досі не завершений.

Натомість, поки ми зволікали з виїмкою кредиту, який був так терміново необхідний Каспруку, європейці нарахували місту комісію за не виїмку кредитних коштів і з бюджету міста заплатили 3 мільйони 143 тисячі гривень на покриття безгосподарності команди Каспрука. Більше того, нам пощастило, що нам зменшили відсоток цих штрафних санкцій з 1-го відсотка до 0,5. Інакше місто б збідніло вже на 6 мільйонів. Такі цифри сьогодні під час сесії міськради озвучив заступник міського голови Володимир Середюк.

Ще 861 тисячу гривень місто заплатили по цьому кредиту за цей час як відсотки.

Тож виходить, що до завершення проекту ми ще далеко, а сплатили вже 4 мільйони гривень, через неефективне управління Каспрука. Ось тільки ці кошти беруть не з кишені міського голови чи відповідальних за це у міськраді, а з кишені чернівчан.

Коментарі
  • А чому б у судовому порядку не відшкодувати ці кошти з кишені безпосередньо за це відповідальних? Чи немає від кого подати позов? Від громади міста.

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи