Поліція розповіла про порушення виборчого законодавства на Буковині

19.07.2019

Увечері 18 липня до поліції звернувся представник Громадянської мережі ОПОРА та повідомив, що у селі Бояни Новоселицького району відбувається концерт на підтримку одного з кандидатів до Верховної Ради України. При цьому, у концерті бере участь артист, який є громадянином Румунії, що свідчить про порушення статті 74 Закону України «Про вибори народних депутатів України». На місце події одразу ж виїхала слідчо-оперативна група Новоселицького відділення поліції. Правоохоронці встановили організатора заходу та склали протокол за частиною 1 статті 212-10 (Порушення обмежень щодо ведення передвиборної агітації, агітація в день проведення референдуму) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Загалом 18 липня поліція Чернівецької області зареєструвала шість повідомлень щодо ймовірного порушення виборчого законодавства.

Зокрема, житель села Шишківці Сокирянського району повідомив на спецлінію «102», що невідомі особи телефонують його односельцям і пропонують гроші за голосування на користь одного із кандидатів у народні депутати України. Для здійснення перевірки на місце події одразу виїхала слідчо-оперативна група місцевого відділення поліції. За результатами перевірки інформація не підтвердилася.

Крім цього, поліцейські Сокирянщини перевіряють звернення місцевої жительки про те, що в одному з місцевих ЗМІ вона виявила статтю, у якій кандидат у депутати Верховної Ради України звинувачує її у підкупі виборців на користь іншого кандидата.

Ще дві інформації щодо ймовірного порушення виборчого законодавства зафіксували поліцейські Глибоцького та Путильського районів під час моніторингу мережі Інтернет.

У одній із соціальних мереж працівники Глибоцького відділення поліції виявили допис про можливий підкуп виборців. А саме: невідома особа пропонувала продукти харчування жителям села Коровія в обмін на виборчий голос за одного з кандидатів у депутати Верховної ради України.

Працівники Путильського відділення поліції виявили у соціальній мережі публікацію кандидата у народні депутати України про незаконне розповсюдження агітації з використанням мобільних операторів. У дописі кандидата вказано, що невідомі особи надсилають на мобільні телефони жителів району повідомлення на його підтримку.

За вказаними фактами тривають перевірки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи