Поки Каспрук два тижні мандрував, медики у Чернівцях залишились без зарплати

12.07.2019

Два тижні міський голова мандрував Канадою де брав участь у форумі, який важливий загалом для України, але конкретно для міста Чернівці, для його розвитку, абсолютно марний. А тим часом у Чернівцях, де і без того складна ситуація, накопичилось багато проблем. Зокрема, чернівецькі медики, завдяки Каспруку, залишились без зарплати. Про це в мережі фейсбук написала чернівчанка Наталія Будникевич

«Поки наші “Очільники” жваво обговорюють відпустку п.Бешлея у ЧЕ назрівають злощасні 90…. в період яких були шалені заборгованості по виплаті зарплати. Сьогодні спілкуючись з декількома лікарями почула таку інфу. Хотілось б розібратись чи дійсно це так…. . І та к. Невиплата зарплати лікарям в Чернівцях, це повернення 90-х років чи блокування реформ?

Девʹяності роки згадуються чергами на ринках за самим необхідним, заборгованістю по виплаті заробітної плати і мером Черівців Миколом Федоруком. Зараз Федорук балотується в Верховну раду від Чернівців, а завдяки його молодому товаришу Олексію Каспруку лікарі згадали що таке не отримувати заробітну плату і відсутність фінансування медицини в Чернівцях.

В Україні впроваджується реформа фінансування системи охорони здоров’я, одним із основних завдань цієї реформи є перехід до оплати діяльності постачальників медичних послуг на основі конкретних результатів їхньої діяльності. Для реалізації цієї реформи депутати Чернівецької міської ради прийняли рішення про ліквідацію Управління охорони здоровʹя і створення Управління забезпечення медичного обслуговування у сфері охорони здоровʹя ЧМР. Лікарні з Комунальних міських установ перетворюються Комунальні некомерційні заклади (КНЗ). Всіх лікарів переводять в нові заклади звільняючи в ліквідованій установі і приймаючи на роботу в нові заклади. Щоб новостворені організації повноцінно запрацювали, треба щоб мер Каспрук підписав рішення сесії ЧМР про створення нового Управління в ЧМР. Замість цього він поїхав в відрядження в Канаду. Гроші в міста є, а медики їх отримати не можуть. Лікарні залишаються без грошей.

Нове управління має перечислити гроші новим КНЗ. Старе Управління охорони здоровʹя має бути ліквідоване. Ці рішення має прийняти мер.

Ліквідацію старого управління блокує керівник Незборецький Ігор Володимирович, тим що в період реформування пішов на лікарняне, і в найближчий час повертатися на роботу не планує. Мабуть хвилюється що його звільнять і заново не приймуть. Створення нового управління блокує діючий мер Олексій Каспрук тим що не підписує рішення сесії. Гроші в місті є, але лікарні і медичні працівники їх не отримають. Заробітну плату, аванс в липні не виплатили. Лікарні ніякі гроші від міста також отримати не можуть.

Чи є це поверненням до 90-х чи просто лікарі виявилися заручниками влади- вирішуйте самі», – написала вона.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи