Федорук зневажливо ставиться до чернівчан, які вимагають капітального ремонту вулиці Хотинської

12.07.2019

Громадські активісти та ініціативні чернівчани, які вже перекривали вулицю Хотинську, з 15 липня розпочинають чергову акцію протесту і планують заблокувати рух вантажного транспорту на цій вулиці.

Проблема полягає у тому, що хоч ця вулиця і є частиною міжнародної траси М19, її свого часу передали у комунальну власність. Тож просто так виділити гроші на ремонт Хотинської Кабмін не може, а у міському бюджеті таких коштів немає.

Однак, завдяки наполегливості активістів, депутатів міської ради, деяких депутатів Верховної Ради про цю проблему вже знають в Уряді та в парламенті та шукають шляхи її вирішення.

Натомість багаторічний нардеп від округу 201 Микола Федорук, прикриваючись тим, що Хотинська формально не входить у межі його виборчого округу (є частиною 203 округу – ред.) самоусунувся від вирішення питання ремонту Хотинської. І при цьому дозволяє собі зневажливі вислови на адресу чернівчан, які вимагають капітального ремонту вулиці.

«До речі, про вулицю Хотинську. Вона не входить в мій округ. Вона входить в 203-ій округ, де депутат інший. Але заради справедливості треба сказати, що були тут різні акції, приїжджали сюди, так звані, представники громадськості, які чують тільки себе, більше нікого не чують. Розповідали, що треба, щоб уряд виділив 195 мільйонів на ремонт цієї вулиці. А я запитую, чому 195 мільйонів, а не 197, чи 207 мільйонів? Проекту не має, але дайте нам гроші. Без проекту гроші ніхто не виділить. Ні Кабінет міністрів, ні Верховна Рада. І всі ці балачки треба припиняти, треба проектувати. Я це порадив міському голові і раджу депутатам міської ради», – заявив Федорук в ефірі програми «Постфактум» на телеканалі «ТВА».

Варто зазначити, що роботу над розробкою проєктної документації розпочали ще після першого перекриття, яке відбулося у травні, і ніщо не заважає паралельно з цим шукати джерела фінансування капітального ремонту.

Та й, взагалі, за сім років свого депутатства Федорук жодного разу не згадав, що ця вулиця, яку руйнують транзитні вантажівки, потребує ремонту.

Джерело: promin.cv.ua

Коментарі
  • А шо, пан екс-мер Федрук вже Садгору за Чернівці не рахує? Чи він дбає тільки про “Добробут”? А коли вулицю передали місту – чи не при Федорукові часом?
    І цей “совок” ще пхається знов до влади!

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини