Нардеп Оксана Продан звернулась до Гройсмана з проханням виділити на ремонт Хотинської у Чернівцях 195 мільйонів гривень

18.06.2019

Народний депутат Оксана Продан, як голова міжфракційного об’єднання «Буковина», направила депутатське звернення до прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, з проханням виділити субвенцію з державного бюджету на ремонт вулиці Хотинської у Чернівцях у розмірі 195 мільйонів гривень.

Нагадаємо, що нещодавно активісти перекривали рух вулицею, а наприкінці червня обіцяли безстроково перекривати вулицю допоки не виділять кошти на її капітальний ремонт. Після цього нарде Оксана Продан разом з активістами провели зустріч у Міністерстві інфраструктури України, підтримано рішення про перерозподіл коштів для здійснення капітального ремонту вулиці Хотинської в м. Чернівці.

«Вулиця Хотинська в місті Чернівці має протяжність 4,9 кілометрів, є частиною магістральної дороги загального користування М-19 Ковель-Чернівці-Тереблече та виконує функції об’їзної дороги. На сьогодні дорожнє покриття цієї вулиці перебуває в жахливому аварійному стані та є загрозою безпеки дорожнього руху. Міська влада робить ямковий ремонт, який вже не може забезпечити належні умови для руху транспорту.

Проект капітального ремонту вулиці Хотинської в м. Чернівці передбачає 195 млн. грн.. Місцева влада не має можливості профінансувати цей обсяг ремонтних робіт, а люди виходять на блокування вулиці, якою транзитом проїжджає вантажний автотранспорт з пункту пропуску Тереблече. Міністерство інфраструктури України підтримало на зустрічі з активістами перерозподіл коштів для здійснення капітального ремонту вулиці Хотинської в м. Чернівці.

Керуючись статтею 16 Закону України “Про статус народного депутата України”, з метою недопущення перекриття мешканцями міста Чернівці руху автомобільного транспорту магістральною дорогою загального користування М-19 Ковель-Чернівці-Тереблече та забезпечення безпечного міжнародного транспортного руху з Румунії, прошу Вас про підтримку Урядом перерозподілу коштів на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань бюджету або виділити у 2019 році субвенцію з державного бюджету в бюджет міста Чернівці на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій в сумі 195 000,00 тис. грн. на здійснення капітального ремонту дорожнього покриття на вулиці Хотинській в м. Чернівці», – написала Голова Міжфракційного депутатського об’єднання «Буковина» Оксана Продан у депутатському зверненні.

Довідково: до Міжфракційного депутатського об’єднання “Буковина” входять народні депутати, вихідці з Чернівецької області: Оксана Продан, Марія Матіос, Григорій Тіміш, Владислав Севрюков, Роман Романюк, Богдан Онуфрик, Сергій Рудик, Іван Рибак, Віктор Король, Михайло Гаврилюк, Вадим Денисенко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини