Федорук розпочав передвиборчу кампанію з брехні про кінотеатр Миколайчука

18.06.2019

Нардеп від «Народного фронту» Микола Федорук хоче втретє обратися до Верховної Ради від Чернівців і вже розпочав активну виборчу кампанію.

За роки свого депутатства Микола Трохимович не часто тішив чернівчан своєю присутністю та спілкуванням. Але нинішня політична ситуація змушує його реально та віртуально йти до людей, адже «Народний фронт» з його нульовим рейтингом від участі у виборах відмовився, тож сховатися за потужним партійним брендом у Федорука не вийде.

Микола Трохимович вирішив не відставати від сучасних тенденцій, зареєстрував сторінку на фейсбуці і почав активно звітувати перед містянами про свою, нібито, бурхливу діяльність.

Та складається враження, що Федорук щиро вірить у те, що чернівчанам перед виборами стерли пам’ять, адже деякі його дописи є відверто брехливими.

Зокрема, днями Федорук написав як він «героїчно» разом з Олексієм Каспруком займається реконструкцією кінотеатру Миколайчука.

«В 2011 році, коли була запланована реконструкція кінотеатру ім. Івана Миколайчука під кіномистецький центр – це коштувало 3,5 млн. грн. і все було би зроблено ще тоді, якби не стався переворот в міській раді. Нові «керівники» надовго відклали будівництво кіномистецького центру. У них інші завдання», – написав Федорук.

Але при цьому Микола Трохимович забув додати, що саме він у 2010 році був ідеологом ліквідації кінотеатру Миколайчука як комунального підприємства.

Якимось дивним чином Федорук не згадав, що з 2014 року мером Чернівців став його однопартієць по «Народному фронту» Олексій Каспрук в передвиборчій програмі якого реконструкція кінотеатру була ключовим пунктом.

Чомусь не написав Федорук і про 5,5 мільйонів гривень, які у 2015 році виділив уряд на ремонт кінотеатру, але через бездіяльність і непрофесійність Каспрука більшу частину цієї суми довелося повернути.

Певний подив викликає фраза Миколи Трохимовича: «У 2017 році, за моїм клопотанням Уряд виділив із держбюджету 7 мільйонів гривень на ремонтні роботи».

Наближені до «Народного фронту» та Федорука ЗМІ пишуть, що нам тоді виділили не 7, а 5 мільйонів.

Ну і верхом цинізму є, власне, завершення допису.

«Для завершення потрібні додаткові кошти. Цього року я знову звернувся до Кабміну сприяти у дофінансуванні будівництва. Дуже сподіваюся, що врешті-решт цей знаковий об’єкт буде завершено», – написав Федорук.

Справді, за останні роки вартість реконструкції кінотеатру Миколайчука суттєво подорожчала.  Але винні у цьому винятково Федорук і Каспрук, які, за великим рахунком, для реконструкції кінотеатру нічого не зробили, але завжди піарилися на ньому і продовжують це робити.

Захар Подкидишев

Коментарі
  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи