Стали відомі подробиці затримання чиновників та поліцейських з Буковини, які вимагали пів мільйона доларів хабара

13.06.2019

Вчора правоохоронці затримали злочинну групу чиновників та поліцейських з Буковини, які вимагали 500 тисяч доларів хабара від підприємця з Хмельниччини.

Як повідомили в Управлінні захисту економіки Хмельницької області під час проведення слідчо-оперативних заходів правоохоронці задокументували факт вимагання від підприємця з Хмельниччини 500 тисяч доларів США неправомірної вигоди за надання у власність 100 га землі на території одного з районів Чернівецької області.

У корупційній схемі були задіяні депутат Путильської районної ради, в.о. голови сільської об’єднаної територіальної громади зазначеного району, керівник та працівники одного з відділів поліції.

Зазначається, що посадовці районної ради мали намір надати землю підприємцю із земель запасу, шляхом складання фіктивних заповітів від померлих осіб, а працівники поліції вирішити питання щодо впорядкування документації на відчуження земельних ділянок.

12 червня оперативники управління захисту економіки в Хмельницькій області Нацполіції, слідчі територіального управління ДБР, розташованого у м. Києві спільно з обласним управлінням внутрішньої безпеки Нацполіції за процесуального керівництва ГПУ та за участю працівників обласного управління СБУ та КОРД затримали осіб під час одержання частини хабара – 200 тисяч доларів США.

Всіх учасників групи затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Проводяться обшуки за місцем роботи та проживання фігурантів. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру всім учасникам групи за частиною 2 статті 28 та частиною 4 статті 368 Кримінального кодексу України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи