Хто винен у смерті 5-річного Кирила?

04.06.2019

Вчора помер 5-річний Кирило, якого поранили п’яні поліцейські в Переяславі-Хмельницькому. Два колишніх ДАІшника, а зараз патрульні поліцейські, поза службою розважались та стріляли по банках і влучили у голову хлопчика, який грався поруч. Лікарі боролись за життя хлопця та травми були не сумісні з життям.

Поліцейські успішно пройшли переатестацію і хоча обидва були згодом звільнені з лав поліції, через суд поновились і знову стали поліцейськими. Відчуття безкарності та вседозволеності. Саме це стало причиною трагедії. І саме це найбільше обурило українців.

Обурення суспільства, протести та гнівні пости у соцмережах цілком логічні. Але от тільки більшість із тих хто зараз з піною у рота вимагає відставки Авакова за провалені реформи поліції, називали «агентами Кремля» тих хто вимагав відставки Авакова за провалені реформи в поліції ще 2-3 роки тому.

Ми писали і про вбитого поліцейськими мотоцикліста у Чернівцях на Руській, і про збитого на смерть на тій же вулиці хлопця патрульними на службовому «Пріусі» та зникле безвісті відео з реєстратора поліцейських. Ми писали про рюкзаки Авакова і неймовірне збагачення начальника Управління захисту економіки Чернівецької області. Писали про патрульних, яких затримували за кермом під дією алкоголю і наркотиків. Про те як патрульні супроводжують фури з контрабандою на Буковині на Порубне і як поліцейські їли гроші, що лише за пару хвилин до цього отримали в якості хабара. Писали багато про подібні випадки, і завжди наголошували, що реформа проведена на папері, а усі корупційні процеси залишились, як і кругова порука та безкарність.

Увесь час нас називали «агентами Кремля», що ми розгойдуємо човен, що це не на часі, адже зараз війна, що краще промовчати, щоб не зупиняти локомотив реформ. Ви мовчали. Ковтали одне за одним вбивства активістів та поліцейський «бєзпрєдєл». І саме за вашою мовчазної згоди вбили 5-річного Кирила в Переяславі-Хмельницькому. Адже провалені реформи та недопереатестовані вбивці в погонах, це результат вашого мовчання, подвійних стандартів та політичної солідарності.

Олексій Пономаренко,

спеціально для рубрики «Блоги»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини