Ляпас Зеленського Бурбаку та передчасна смерть «Народного фронту»

24.05.2019

Після інавгурації і заяви Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради, політичне життя в Україні прокинулось від сплячки, у якій воно тимчасово перебувало між другим туром президентських виборів і складанням присяги новообраним президентом.

Спроба «Народного фронту» увірватись у це життя і зіграти навіть в ньому якусь провідну роль, закінчилась дзвінким ляпасом Максиму Бурбаку, який йому відвісив президент Зеленський заявою про перевибори. ЗЕлена п’ятірня ще довго не сходила з червоної щоки сконфуженого лідера парламентської фракції «Народний фронт».

Передчасна смерть «Народного фронту»

У цьому парламенті перевибори були невигідні лише «Народному фронту». Адже ті 80 штиків, які відігравали серйозну роль через кількість у цьому скликанні, могли перетворитись на 0,2%. Саме такий зараз рейтинг довіри українців до чернівецької команди Яценюка-Бурбака згідно останніх соцопитувань.

Тож, з почуттям власної значимості, Максим Бурбак 17-го травня заявив про вихід його партії із коаліції. Таким чином, він вважав, що унеможливлює перевибори і відкладає смерть політичної сили «Народний фронт» на осінь. Але Володимир Зеленський вирішив інакше.

Усі подальші заяви Бурбака і «Народного фронту» більше нагадували істерику ображеної дитини ніж дорослу політику. З сумом, як чернівчанину, доводиться констатувати, що Максим Бурбак, незважаючи на те, що навчився складати слова у речення, так і не виріс у політика державного рівня. Він залишився десь на півдорозі між сільською і районною радою, адже ні для кого не таємниця, що серйозно Максима Юрійовича у Верховній раді ніхто не сприймав. І лише наявність у фракції 80 депутатів змушувала інших рахуватись з головою фракції, який замість державних справ марив перевиборами у Чернівцях.

На дні

Низькі рейтинги «Народного фронту», на думку її лідерів, є наслідком кампанію з дискредитації цієї політичної сили. Так, вам не почулось. Не нові елітні «Мерседеси» та побудовані сучасні будинки в Карпатах на скромну зарплату нардепа, не кришування контрабанди на Буковині всі ці 5 років при владі, не родинний мільйонний бізнес в Криму, а саме замовна кампанія з дискредитації відправила на політичне дно Максима Бурбака і ко. А якщо згадати якою кривавою ціною ця влада дісталась «Народному фронту», то взагалі не розумієш де межа цинічності «фронтовиків».

Вибори у липні, означає, що задуманий ребрединг «Народного фронту» провести не встигнуть, а теперішні 0,2 відсотка довіри перетворити на 5 через два місяці це нереальна задача. А за останніми даними і Гройсман, з яким пов’язували надії у «Народному фронті», відмовився від цього політичного баласту.

Надія є?

Лише збереження мажоритарки дозволяє сподіватись на пару місць у парламенті, які в більшій мірі пов’язують саме з Буковиною. І якщо Федорук після обрання нардепом забув і «забив» на чернівчан, то Бурбак свій Бессарабський округ регулярно окучував та «прикормлював». Але щоб розуміти усі розклади на окрузі, цікаво на кого зроблять ставку «Слуга Народу» і чи піде на ці вибори одвічний опонент Бурбака Василь Козак.

Не рий яму іншому

Найбільш кумедно у цій історії виглядає те як Максим Бурбак завзято вимагав перевиборів у Чернівецькій міській раді, і те як він з аналогічною завзятістю намагався уникнути перевиборів у Верховній Раді, незважаючи на тотальну недовіру українців до депутатів ВРУ цього скликання.

Лідер парламентської фракції «Народний фронт» так і не засвоїв народну мудрість, адже вірно люди говорять: не рий яму іншому, адже сам туди впадеш і опинишся на дні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини