Чернівці стануть першим містом в Україні вулицями якого курсуватимуть швейцарські тролейбуси «Hess»

23.05.2019

Перед відправкою до Чернівців ці тролейбуси пройшли технічне обслуговування силами компанії-виробника.

Окрім чотирьох нових тролейбусів «Дніпро Т203» з автономним ходом, Чернівці також закуповують 10 вживаних двосекційних  низькопольних тролейбусів «Hess SwissTrolley 2», які раніше експлуатувалися в швейцарському місті Біль.

Таким чином Чернівці стануть першим в Ураїні містом вулицями якого курсуватимуть тролейбуси цієї фірми.

Навантаження та транспортування одного з цих тролейбусів зобразив на фото користувач «Фейсбук» Вільям Дос Сантос Лопес, – повідомляє видання Пасажирський транспорт.

Тролейбуси «Hess SwissTrolley 2» (BGT-N2) побудовані в 1997 році. Виведені з експлуатації у зв’язку з отриманням 10 нових двосекційних тролейбусів «Hess SwissTrolley 5» у Білі минулого року.

Компанія «Hess» є національним швейцарським виробником тролейбусів і автобусів. Її історія починається в далекому 1882 році, випуск автобусів був налагоджений в 1919, а тролейбусів – в 1940 році.

Починаючи з 1957 року компанія заснувала філії в Португалії, Австралії і США. Перші з низькою підлогою автобуси і тролейбуси компанія почала будувати ще в 1991 році.

Зараз компанія випускає тролейбуси декількох моделей довжиною від 9,7 до 24,7 метрів.

Щодо тролейбусів «Hess SwissTrolley 2», то їх конструкція розроблена на початку 1990-х років. Довжина тролейбуса – 17,9 метрів, ширина – 2,5 метра, висота – 3,4 метра. Вага порожнього тролейбуса – 18 тонн.

У салоні розміщується 41 – 43 сидіння для пасажирів, загальна місткість – 160 пасажирів. На других дверях розташовується пандус для інвалідів і спеціальний майданчик для інвалідів-візочників. На відміну від більшості зчленованих тролейбусів, які експлуатуються в Україні (ЮМЗ Т1, «Skoda 15Tr», ЛАЗ Е301, «Богдан Т901»), тролейбус «Hess SwissTrolley 2» заводиться від одного, а не від двох тягових електродвигунів.

Силова електроніка тролейбусів – виробництва німецької компанії «Kiepe Electric GmbH». Перед відправкою до Чернівців тролейбуси із Біля пройшли технічне обслуговування силами компанії-виробника.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини