Скандал із швейцарськими тролейбусами – це маніпуляція свідомістю чернівчан

15.05.2019

Поновлений на посаді Олексій Каспрук та наближені до нього ЗМІ продовжують маніпулювати свідомістю чернівчан щодо закупівлі швейцарських тролейбусів. Ща секретаря Чернівецької міської ради Василя Продана мешканцям міста свідомо підсовують тезу, що Луцьк, нібито відмовився купувати ці тролейбуси за 1 мільйон гривень, а Чернівці придбали за 1 мільйон 600 тисяч. Хоча, насправді Луцьк не придбав ці тролейбуси за 1 мільйон, бо їх по такій ціні ніхто не продавав.

Про це Василь Продан повідомив в ефірі радіо «Буковинська хвиля 100FM»

«Порівнювати можна лише порівнювальні речі. Якби ви сказали, що Луцька міська рада придбала такі самі тролейбуси за 1 мільйон, а ми придбали за 1 мільйон 600 тисяч, тоді  чітко зрозуміло, що тут щось не так. А тут нам кажуть, що одні придбали, а другі не придбали за мільйон. Чому вони не придбали? Тому що за мільйон гривень таких тролейбусів не існує. Я був би дуже радий, якщо б хтось з тих, хто приходив на сесію і казав, що це коштує мільйон, продав би їх місту. Я із задоволенням буду вмовляти депутатський корпус придбати по мільйону ці тролейбуси», – зазначив Василь Продан.

Також секретар Чернівецької міської ради нагадав, що подібна ситуація вже була декілька років тому, коли Чернівці купували тролейбуси з Швеції.

«Знаєте, все йде по колу. Чітко памятаю, коли купувалися тролейбуси в 2012-13 роках. Дуже гарні тролейбуси фірми «Вольво». У них нержавіючий корпус. Незважаючи на вік, це самі надійні тролейбуси, які є в тролейбусному управлінні,. Але тоді, я пам’ятаю, депутат від фронту змін вийшов і сказав от те, що ви придбали за 20 тисяч євро, от такі самі продаються в Німеччині по 5 тисяч євро. Ну якщо вони продаються по 5 тисяч євро, то привези їх», – підсумував Василь Продан.

Фактично, як тоді було стрясання повітря, так і зараз. І політична сила теж не змінилася.

Також Василь Продан зазначив, що заради уникнення спекуляцій депутати створили комісію та звернулися до правоохоронних органів щодо закупівлі тролейбусів з Швейцарії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи