На Буковині судитимуть педіатра з вини якого померла дворічна дитина

10.05.2019

Кельменецька місцева прокуратура затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт відносно лікаря-педіатра районної лікарні за фактом вчинення нею кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.140 КК України (неналежне виконання медичним працівником своїх професійних обов’язків, що спричинило тяжкі наслідки малолітньому).

Досудовим розслідуванням встановлено, що обвинувачена, перебуваючи на посаді лікаря-педіатра, під час огляду та лікування хворого (2016 року народження) проявила недбалість та не вжила жодних заходів щодо правильного встановлення діагнозу, своєчасного проведення додаткових методів обстеження, які б в свою чергу дали можливість вірно діагностувати хворобу хлопчика та проводити належне лікування.

Так, 05.03.2018 до «Кельменецької амбулаторії загальної практики сімейної медицини» зі скаргами на повторну блювоту, в’ялість, сонливість та нежить свого малолітнього сина звернулась жителька Кельменецького району Чернівецької області.

Після огляду хворого, його госпіталізували з попереднім діагнозом – ГРВІ та гострий обструктивний бронхіт, і призначено медикаментозне лікування у відповідності до виставленого діагнозу. Однак, стан хлопчика погіршувався і вже наступного дня дитину було доставлено до Чернівецької ОДКЛ, де лікарі поставили правильний діагноз – синдром Рея.

Врятувати життя дитини не вдалось. Через місяць хлопчик помер.

Відповідно до висновків комісійних судово-медичних експертиз – ненадання в районній лікарні своєчасної кваліфікованої медичної допомоги малолітньому фактично позбавило його шансу на виживання та одужання, – повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини