15 квітня – останній день зміни місця голосування у другому турі виборів

15.04.2019

вибориЯкщо у зв’язку з навчанням, роботою, виїздом за кордон чи іншими подіями виборець не може проголосувати на загальнодержавних виборах за зареєстрованим місцем проживання, він може тимчасово (на період їх проведення) змінити місце голосування.

Для цього необхідно зробити такі 4 кроки:

1.Прийти до найближчого органу ведення Державного реєстру виборців не пізніше ніж за п’ять днів до волевиявлення (подивитись, де розташований такий орган, можна на офіційному сайті Державного реєстру виборців – https://www.drv.gov.ua). Термін до 15 квітня 2019 року включно! Звертаємо увагу, що заява виборця про тимчасову зміну місця голосування подається до органу ведення Державного реєстру виборців особисто. Надсилання вказаної заяви поштою (електронною поштою) законодавством не передбачено.

2.Пред’явити паспорт громадянина України/ тимчасове посвідчення громадянина України та документ, що посвідчує обставини (службове відрядження, оренда житла, довідка з місця роботи чи навчання, довідка про перебування у санаторії тощо).

3.Написати  вмотивовану заяву про тимчасову зміну місця голосування (форми заяви на офіційному веб-сайті Державного реєстру виборців у розділі «Виборцям» – «Тимчасова зміна місця голосування»).

4.Отримати посвідчення про тимчасову зміну місця голосування. У день виборів не забудьте тимчасове посвідчення! Якщо Ви таки не встигнете подати заяву сьогодні, у Вас є кілька днів, аби через суд змінити виборчу дільницю – до 18 квітня включно.

Контактна інформація. Звернутися по допомогу до фахівців Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області можна за адресою: Чернівецька область, м. Чернівці, вул. Василя Аксенина, 5. Телефон: (0 372) 55 31 38.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103  (дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи