Іван Мунтян провів нараду з керівниками обласних комунальних закладів охорони здоров’я, освіти та культури

08.02.2019

85760Нараду за участі головних лікарів та директорів обласних комунальних закладів охорони здоров’я, освіти та культури, засновниками яких є Чернівецька обласна рада, провів 7 лютого, голова крайового парламенту Буковини Іван Мунтян.

Під час наради проаналізовано стан справ у відповідних комунальних установах, окреслено коло проблемних питань та обговорено шляхи їх вирішення. Зокрема, відзначено, що майже всі комунальні установи потребують капітального ремонту приміщень та оновлення матеріально-технічної бази.

«Цього року обласна рада за можливістю продовжить сприяти подальшому проведенню ремонтно-будівельних робіт та закупівлі необхідного обладнання. Власне минулого року завдяки консолідованій роботі депутатського корпусу чималі кошти обласного бюджету були спрямовані на проведення масштабних ремонтних робіт у низці обласних закладів охорони здоров’я. Також було придбано сучасне дороговартісне медичне обладнання, яке з перших днів експлуатації допомагає буковинським лікарям рятувати людські життя», – наголосив керівник представницької влади нашого краю.

Як приклад Іван Мунтян навів проведення реконструкції декількох відділень та придбання комунального ангіографа для Чернівецького обласного клінічного кардіологічного центру, фахівцями якого за неповних чотири місяці роботи ангіографічного відділення було проведено майже чотириста оперативних втручань, понад сто з яких були абсолютно безкоштовними.

«Кошти, необхідні для проведення подібних невідкладних втручань, обласна рада передбачила, затвердивши Регіональну програму запобігання та лікування серцево-судинних захворювань «Зупинимо інфаркт» на 2019-2021 роки. Але головне навіть не це, а те, що невідкладну допомогу отримали сто пацієнтів з гострим інфарктом міокарду, яким лікарі центру врятували життя. У свою чергу ще триста пацієнтів заплатили лише за розхідні матеріали», – відзначив посадовець.

«Також на минулій сесії обласної ради депутати проголосували за зміни до обласного бюджету, якими передбачено виділення майже 3 мільйонів гривень для придбання цифрового ультразвукового сканеру з функцією еластографії нового покоління, який буде встановлено наприкінці березня. Це обладнання дозволить максимально швидко й точно діагностувати будь-які вади серцево-судинної системи», – додав Іван Мунтян.

У свою чергу головний лікар обласного кардіоцентру Ірина Маковійчук звернула увагу на необхідність проведення цьогоріч робіт з реконструкції решти відділень медустанови.

«З цією метою ми підготували та подали на конкурс з отримання фінансування ДФРР відповідну інвестиційну пропозицію. Водночас, ми розуміємо, що через брак бюджетних коштів нам потрібно шукати додаткові джерела фінансування. Бодай частково розвиток центру можна фінансувати за рахунок спецфонду, куди потрапляють кошти за оренду незадіяних у лікувальному процесі приміщень. Одним із таких приміщень є будівля старої пральні, яке не використовується впродовж багатьох років та яке ми хотіли би передати в оренду», – зазначила Ірина Маковійчук.

Відтак голова Чернівецької обласної ради заслухав інформацію директора Чернівецького обласного краєзнавчого музею Олени Затуловської про та підготовку до відзначення 185-ї річниці від дня народження Юрія Федьковича. Так, за її словами, із настанням сприятливих погодних умов необхідно провести ремонтно-реставраційні роботи у музеї-садибі буковинського соловія, зокрема, відновити її дерев’яну покрівлю. «Для цього минулого року з обласного бюджету було виділено понад 600 тисяч гривень. Також реконструкції потребує застаріла котельня та система опалення краєзнавчого музею», додала Олена Затуловська.

На завершення наради Іван Мунтян подякував її учасникам за сумлінну працю на благо обласної територіальної громади, висловив сподівання на те, що відповідні установи успішно розвиватимуться, а також побажав нових успіхів їх керівникам, – пише прес-служба облради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини