Один мільйон доларів – ціна принциповості підприємців ринку «Буковинський»

31.01.2019

ринок_буковинськийНа сьогоднішній сесії Чернівецької міської ради розглядали питання щодо надання в оренду на 15 років СП «Ринок Буковинський» земельної ділянки на розі вулиць Небесної Сотні та Комарова, яка вже понад 20 років знаходиться в оренді у даного підприємства.

Звісно, що на сесію прийшли підприємці з ринку. Частина з них категорично виступала проти оренди. Але були й такі, що підтримували цю ідею, наражаючи себе на гнів з боку колег. Зокрема, одна жінка-підприємець розповіла, що тим, хто підтримують оренду інші підприємці відверто погрожують. Та повноцінно виступити жінці не дали. Активісти з ринку, які захопили трибуну в сесійній залі, багато говорили про те, що вони бояться втратити свої робочі місця, тому й виступають проти оренди.

Але про справжні мотиви раптової активності групи підприємців під час обговорення питання розповів Василь Продан. За його словами, під час чергових перемовин підприємці висунули вимогу, щоб СП «Ринок Буковинський» викупило їхні контейнери за 1 мільйон доларів. Тобто, мова йде не про робочі місця, не про розвиток ринку, який останнім роками занепадає, а про банальне бажання заробити великі гроші на порожньому місці.

При цьому Василь Продан наголосив, що договір оренди треба продовжувати і навіть навів приклад, коли міськрада не продовжила договір оренди землі одній фірмі, яка довгий час орендувала дану ділянку, а згодом суд визнав це рішення незаконним і продовжив договір оренди на 10 років.

Заробити сумнівних дивідендів на цій ситуації спробував і знятий за бездіяльність екс-мер Олексій Каспрук, який з трибуни закликав депутатів не продовжувати договір оренди на 15 років. Щоправда, Олексію Павловичу одразу нагадали як він голосував за надання в оренду землі під ринком на Героїв Майдану, яким керує батько однопартійця Каспрука по «Народному фронту», не просто на 15, а на цілих 49 років. І тоді колишнього міського голову абсолютно нічого не бентежило.

Зрештою, після тривалих дискусій 29 депутатів проголосували за продовження оренди на 15 років без права будівництва до лютого 2024 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини