Цього року Чернівці планують закупити більше 10-ти тролейбусів з Європи

21.01.2019

тролейбусЦього року у Чернівцях триватиме оновлення тролейбусного парку. У першу чергу для ЧТУ планують за кошти міського бюджету закупити тролейбуси-«гармошки», які добре зарекомендували себе на дорогах міста. До того ж, вони якнайкраще підходять для запровадження системи електронного квитка.

Кошти на закупівлю цих тролейбусів вже виділені, і тролейбусне управління вже розпочало процедуру тендерних закупівель. Про це в ефірі програми «Чия правда?» на телеканалі «Чернівецький промінь» розповів депутат Чернівецької міської ради Юрій Бурега.

«Ми плануємо закупили приблизно 12-13 зчленованих «Шкод Тр15», бо під час пікових навантажень саме в них можна перевозити значно більшу кількість пасажирів, а також користування новими валідаторами буде значно легшим. Адже в такому тролейбусі буде легше пройти по салону кондуктору з валідатором. А в менших за об’ємом тролейбусах це зробити буде важче.  А кондуктор повинен пройти від початку до кінця, адже пасажири виходять і через передні, і середні, і задні двері, тож кондуктору треба буде підходити ближче до пасажира і піднести до картки цей же валідатор.

Тож, саме спарені «Шкоди» будуть краще працювати для пасажира і для кондуктора.

12-13 тролейбусів – це не крайня кількість, це згідно реальної фінансової змоги Чернівецького тролейбусного управління, якому міська рада перерахувала вже частину коштів і підприємство зараз проходить процедуру тендерних закупівель. Тобто, на сьогоднішній день ЧТУ може реально закупити ці тролейбуси», – зазначив Юрій Бурега.

Водночас, депутат повідомив, що місто також буде купувати тролейбуси з автономним ходом, аби з’єднати тролейбусним сполученням віддалені райони міста вулицями, де немає контактної мережі.

«Також нам потрібні й одинарні тролейбуси «Шкода Тр14», які також матимуть змогу їздити і у віддалені райони міста, а в звичайні години курсування вони є економічніші, що також варто врахувати. Потрібні нам і нові тролейбуси з акумуляторами, завдяки яким ми можемо сполучати райони міста, не будуючи нові трансформаторні підстанції, контактних мереж і сполучати, до прикладу, Гравітон з Проспектом», – підсумував Юрій Бурега.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини