Під час ліквідації пожежі у центрі Чернівців злагоджено спрацювали рятувальники та усі комунальні служби міста, – Василь Продан

14.12.2018

продан3У ніч з вівторка на середу у центрі Чернівців сталася наймастабніша пожежа за останні 20 років.

Лише завдяки професійним діям рятувальників та допомозі з боку міських комунальних служб, пожежу вдалося ліквідувати та не допустити людських жертв. Зокрема, до ліквідації пожежі оперативно була залучена техніка Тресту зеленого господарства, Чернівецького аеропорту та Калинівського ринку.

Про це у програмі «Діалоги» на телеканалі «Чернівецький промінь» розповів секретар Чернівецької міської ради Василь Продан.

«Я постійно був на зв’язку з усіма службами, які там працювали. Мало того, всю ніч провів поруч з пожежниками, і наша комунальна техніка стала дуже в пригоді рятувальникам. На сьогоднішній день у них немає такої техніки, яка б могла здійснювати пожежогасіння на високих поверхах будівлі. І, насправді, не було й такої вишки, щоб піднятися над будівлею і можна було б зверху гасити вогонь.

Вночі, до рятувальників приєдналися дві пожежні машини з аеропорту і з «Калинівського ринку» були задіяні вишки, з «Тресту зеленого господарства», все, що пожежникам не вистачало, ми оперативно доставляли. Всі керівники цих комунальних підприємств були на зв’язку. Загалом, спрацювали злагоджено і рятувальники, і комунальні служби. Хоча ми ще збиратимемося та будемо аналізувати, що можна було краще та оперативніше зробити. Тобто, в цій ситуації ще будемо розбиратися, аби наступного разу ми були ще краще підготовлені», – зазначив Василь Продан.

Водночас, секретар міської ради іронічно поставився до критики з боку знятого за бездіяльність екс-мера Олексія Каспрука щодо пожежі та ліквідації  наслідків.

«Щодо критики Олексія Каспрука, то це політичний опонент і до його критики потрібно десь так і ставитися.  Звичайно, він не може хвалити, він не може казати, що все нормально і все добре. Йому потрібно розказувати, що все було погано, не впоралися, не допомогли і таке подібне», – підсумував Василь Продан.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини