НАБУ перевірить отримання хабара Каспруком

08.11.2018

квартира каспрукаДепутати міськради звернуться до НАБУ з проханням перевірити інформацію про отримання Каспруком квартири від забудовника.

Відповідний проект рішення звернення  до НАБУ (Національного антикорупційного бюро України) був зареєстрований сьогодні депутатом міськради Богданом Ковалюком і буде розглянутий на сесії Чернівецької міськради.

Нагадаємо, що в липня телеканал «Чернівецький промінь» оприлюднив журналістське розслідування в якому повідомили, що чинний, на той час, міський голова Олексій Каспрук, отримав хабар від забудовників у вигляді дворівневої квартири (пентхаус) у новобудові, яку оформив на своїх родичів. Згодом за перевірку цієї інформації нібито взялись працівники поліції, але сподіватись на об’єктивність, враховуючи, що МВС очолює однопартієць Каспрука по «Народному фронту», не доводилось. Тож зараз депутати вирішили звернутись до НАБУ.

Далі подаємо повний текст запропонованого звернення:

Звернення депутатів Чернівецької міської ради VII скликання до директора Національного антикорупційного бюро України Ситника Артема Сергійовича, щодо перевірки факту ймовірного отримання хабаря колишнім Чернівецьким міським головою Каспруком О.П.

Шановний Пане директоре Національного антикорупційного бюро України.

В липні місяці 2018 року в місцевих ЗМІ м. Чернівців було висвітлено інформацію про ймовірне отримання Чернівецьким міським головою Каспруком О.П. хабаря у вигляді дворівневої квартири від забудовника з подальшою реєстрацією на родичів, загальною вартістю понад 2,5 млн. грн.

На зазначеним фактом розпочато перевірку силами Національної поліції Чернівецької області.

Проте, за положеннями, встановленим п.2 ч.5 ст.216 КПК України, досудове слідство по зазначеній категорії справ має проводитись детективами Національного антикорупційного бюро України.

На разі є не зрозумілим чи здійснюється відповідними правоохоронними органами належну перевірку висвітлених фактів.

Зазначене питання набуло значного суспільного резонансу у м. Чернівці.

Зважаючи на вище викладене, просимо Вас провести неупереджену та об’єктивну перевірку факту ймовірного отримання колишнім Чернівецьким міським головою Каспруком О.П. хабаря у вигляді дворівневої квартири від забудовника з подальшою реєстрацією на родичів.

В межах чинного законодавства просимо поінформувати депутатів Чернівецької міської ради про результати розгляду нашого звернення та вжиті заходи щодо встановлення обставин справи.

Депутати Чернівецької міської ради VII скликання

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи