Патрульні поліцейські шукають “крайніх”, аби зняти з себе вину у смертельній ДТП на Гравітоні

01.11.2018

41811604_1441846345947247_7094414081746010112_n

Схоже, що “крайніми” у тому, що поліцейські збили на смерть людину, стали чомусь продавці магазину, що знаходиться поруч з місцем ДТП

Після резонансної ДТП 16 вересня на Гравітоні, чернівецькі патрульні поліцейські вирішили “списати” смерть молодого хлопця на власників магазинів, які знаходять поруч.  Поки слідство зі встановлення всіх обставин смертельної аварії за участі патрульних триває, самі ж “копи” активно намагаються знайти крайніх. І навіть, якщо не вдається виправдати своїх, то потрібно максимально скомпрометувати усіх навколо.

До редакції “Погляду” звернулася підприємець, магазин якої розташований поруч з місцем страшної ДТП. Як розповіла жінка, після цієї аварії та загибелі людини мало не щовечора приїздить патрульний автомобіль (інколи навіть два) та намагаються закрити магазин. Мовляв, чи не розміщення там магазину спричинила загибель людини.

І навіть наявність усіх дозвільних документів не зупиняє нових патрульних (це вже неодноразово підтверджувала ціла комісія при департаменті економіки міської ради, які діють давніми, випробуваними методами.

“Уже півтора місяця вони просто не дають ні жити, ні працювати. Коли їм показуєш усі дозвільні документи (ліцензії, режим роботи тощо), вони просто ігнорують їх. Кажуть, що це їм «не указ». Дійшло до того, що прямим текстом заявляють, що вони “прикриють цю лавочку”, – каже підприємець Орися Олександрівна. – Як можна, з одного боку, нібито стояти на сторожі закону, а з іншого – діяти протизаконними методами? Уже зверталися зі скаргами до прокуратури, керівництва Патрульної поліції, телефонували на “гарячу лінію”.

Минулої п’ятниці, 25 жовтня, відбулося засідання комісії, яка підтвердила наявність документів та роботу закладу торгівлі в правовому полі. Проте, схожу, для поліції це лише пустий звук.

Не дивно, що патрульні діють такими методами. Адже буквально одразу після цієї трагічної аварії з’ясувалося, що на відеореєстраторі з патрульного автомобіля немає жодного запису. Зокрема й аварії. Нібито патрульні заряджали мобільники і вимкнули реєстратор.

Із наявних 32 гігабайтів пам’яті картки реєстратора зайнято лише 10 мегабайтів. Тобто запис не здійснювався, – повідомив на прес-конференції заступник прокурора Чернівецької області Олег Пелепюк.

Та, з’явилися й інші цікаві подробиці. Як виявляється, сам реєстратор з патрульного автомобіля витягла колега патрульних, яка приїхала першою на місце. Мовляв, аби його не забрали з автомобіля люди, які перебували на місці аварії. Тому з’ясувати тепер причини цієї ДТП – надзвичайно складно. Можна вигадувати якусь міфічну погоню за порушником, що і призвело до аварії, аби взагалі зробити винним загиблого, чи магазин поруч – усе це нинішні методи роботи.

Але якщо за півтора місяця з моменту аварії слідчим не вдалося встановити усі обставини трагедії, то патрульні вже «призначають» винних самостійно. Адже за їхньою логікою, щоб у місті був порядок, зайвими є усі люди та різні заклади. Бо, якби їх не було, то патрульні безперешкодно катались би містом і не було б жодних правопорушень.

P.S.

Нагадаємо, що це вже не перша смертельна ДТП з участю патрульних поліцейських. У липні 2016 року загинув мотоцикліст, уродженець Сторожинецького району, якого переслідували патрульні автомобілі.

Патрульні влаштували погоню за мотоциклістом, який тікав від них, оскільки не мав водійського посвідчення. Поліцейські перегородили йому дорогу, водій мав намір об’їхати правоохоронців, однак врізався в електроопору, внаслідок чого загинув.

І немає нічого дивного, що вироку у цій справі за понад два роки досі немає. Ба більше. Досі триває слідство і справу навіть не передали до суду…

Олесь ЗАДНІСТРОВСЬКИЙ, “Погляд”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини