Приховати злочин не вдалось. Жорстоке побиття поліцейським чернівчанина буде розслідувати СБУ

30.10.2018

45126479_192398391650161_9137734572270682112_nУсі спроби спустити справу «на гальмах» провалились через те, що дружина потерпілого на сесії міськради оприлюднила відео побиття.

За інформацією наших джерел, після суспільного резонансу та широкого розголосу справи, від ідеї звільнення заднім числом поліцейського, який по звірячому побив чернівчанина, довелось відмовитись.

Побиття сталось ще вдень у четвер 25-го жовтня. Поліція 26-го жовтня відкрила кримінальне провадження за статтею 125 Кримінального кодексу України (умисне нанесення легких тілесних ушкоджень). Вже тоді потерпілий та його дружина знали ім’я нападника та те де він працює і повідомили про це поліції. У Нацполіції сьогодні повідомили, що лише вчора, 29 жовтня, з повідомлень в засобах масової інформації дізнались, що до побиття причетний поліцейський, і у справу втрутилась вже прокуратура.

В прокуратурі області повідомили, що в ході досудового розслідування встановлено, що 25 жовтня працівник одного з правоохоронних органів області, перебуваючи на вулиці Університетській в Чернівцях, вчинив хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю.

На підставі викладеного, прокуратурою прийнято рішення про зміну кваліфікації  кримінального правопорушення у провадженні з ч.1 ст.125 КК України на ч.1 ст.296 КК України (Хуліганство) та доручилии досудове розслідування вказаного кримінального провадження Управлінню Служби безпеки України в Чернівецькій області.

Поліцейському Владиславу Дикому, у разі доведення його вини, загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, що колишній патрульний поліцейський, а нині працівник Управління захисту економіки Нацполіції в Чернівецькій області Владислав Дикий, серед білого дня на вулиці Університетській жорстоко побив чернівчанина. Побиття він припинив лише тоді, коли переконався, що потерпілий вже не рухається. Після цього сів в автомобіль і поїхав з місця злочину.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини