Кадрові махінації Каспрука зі своїм радником Руденком вартували бюджету міста майже пів мільйона гривень

29.10.2018

степан РуденкоЖурналіст Василь Забродський у своєму пості в мережі фейсбук розповів про схеми Каспрука з кадрами, і про те, як ці кадри «дбали» про розвиток міста заробляючи на грантових програмах.
Зокрема він стверджує, що Степан Руденко, працюючи офіційним радником екс-мера Каспрука, отримуючи за це зарплату, додатково отримував 1500 євро в місяць (майже 50 тисяч гривень) забезпечуючи явку чиновників, підлеглих мера, на заходи передбачені грантовою програмою.

Нагадаємо, що Степан Руденко працював вірним «зброєносцем», чи то пак «велосипедоносцем», Олексія Каспрука на посаді радника. Але був звільнений, щоб провернути схему з призначенням без конкурсу в ДЖКГ Ярослава Кушнірика, яку згодом суд визнав незаконною і скасував цей кадровий хід Каспрука. Проте Руденку віддячили сповна. Після узгодження в ресторані з Бурбаком та його другом контрабандистом на прізвисько «Слон», Каспрук призначив Руденка на посаду директора Департаменту економіки, де Степан не пропрацював ні дня і відправився служити в збройні сили України, а зарплата в 25-30 тисяч на місяць, стала таким собі бонусом до служби.

Згідно декларації Степан Руденко в 2017 році на посаді помічника Каспрука отримав менше ніж за 6 місяців зарплату 78 тисяч гривень, також за сумісництвом в ЧНУ за цей період він отримав 15,6 тисяч. Після кадрової схеми «Каспрук-Бурбака» він отримав перебуваючи на посаді директора Департаменту економіки 153 тисячі гривень за пів року, хоча ні дня на цій посаді не пропрацював. Ще понад 60 тисяч гривень Степан Руденко отримав за пів року в Збройних силах України. Зарплату на посаді директора Департаменту економіки і досі продовжують нараховувати Степану Руденку. Таким чином не важко порахувати, що кадрові махінації Каспрука зі своїм радником вартували бюджету міста майже пів мільйони гривень.

«На фото Степан Руденко. Ще один епідерс із Каспруківського оточення. Колись він був Льошиним помічником. Але носячи велосипед між піар-акціями екс мера, «підробляв» як експерт в грантових програмах розвитку міста. В одній з них отримував 1500 євро на місяць. В його обов‘язки, як певного модератора, входило організувувати взаємодію між виконавчими структурами міста і експертним середовищем. А саме : забезпечувати участь чиновників міськради в круглих столах, фокус-групах і тп. Тобто, повторюю, працюючи офіційним помічником міського голови, Степан забезпечував явку чиновників, підлеглих мера, на заходи передбачені грантовою програмою. І отримував за це 1500 євро на місяць. Ось таким чином вони дбали за місто. Кажу вони, бо переконаний, що Каспрук точно знав про це грантоїдство. Хтось брав грантами, а хтось пентхаузами.

А коли його мобілізували до війська, то Каспрук перевів його на посаду директора департаменту економіки. І тепер, тільки від міськради Степан Руденко отримує більше 30-ти тисяч гривень зарплати на місяць.

Я не знаю, скільки ще грошей отримує мобілізований Руденко як офіцер збройних сил, але служиться йому певно не легко. І йому і його підлеглим. Бо змушений бігати в самоволки в цивільному вбранні і витрачати власні кошти на харчування солдат, закуповуючи їх в «Сільпо».

Ось таке воно оточення Каспрука. Ось така вона епідерсія!», – написав Василь Забродський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини